dijous, 16 de juliol del 2015

Vol-Ras posa a subhasta articles dels seus muntatges


Vol-Ras organitza una subhasta amb el material dels seus espectacles


Exposició de dilluns 20 a dijous 23 d’11 a 14h


Subhasta divendres 24 a les 11h
Local de la companyia (C/ Salvà 86-88. Barcelona)


La companyia de teatre gestual es retira i posa a la venda diverses peces de les seves escenografies, vestuaris i equips de llum i so.

El material es podrà adquirir de dilluns 20 a dijous 23, d'11 a 14h, i divendres 24 es celebrarà una subhasta amb el que hagi quedat sense comprador previ.

Vol-Ras farà una gira de comiat amb l’espectacle Da Capo, que passarà per diverses ciutats i es tancarà al Teatre Poliorama de Barcelona el mes de desembre.

Com ja varem anunciar, la companyia de teatre gestual Vol-Ras es retira dels escenaris després de 35 anys en actiu. Abans d'engegar la seva gira de comiat amb l’espectacle Da Capo, la companyia ha decidit posar a la venda els objectes, vestuari i escenografia que ha fet servir ens els seus emblemàtics muntatges durant més de tres dècades. Entre el material també s’hi troba material escènic de llum i de so.

La companyia obre les portes del seu magatzem per tal que aquelles persones interessades puguin adquirir perruques, sabates, barrets, focus i peces diverses. Entre el material que es posa a la venda, es troba una mà gegant articulada de l’espectacle Streap-tease, o bé el mussol gegant que presidia l’escenografia de Mondomono.

Del dilluns 20 al dijous 23 d’aquest mes de juliol, entre les 11 i les 14 hores, el local de la companyia al Poble Sec (C/ Salvà 86-88. Barcelona) serà obert, per tal que les persones que ho vulguin puguin adquirir els objectes que siguin del seu interès. 

El divendres 24, a les 11 hores, es farà la subhasta del que hagi quedat sense comprador previ. Aquell dia hi haurà cervesa fresca a la disposició dels assistents, per cortesia d’Estrella Damm.


L’adéu de Vol-Ras, després de 35 anys


La companyia Vol-Ras ha decidit posar punt i final als seus 35 anys de trajectòria a causa de la manca en les ajudes institucionals i per la caiguda en la contractació de funcions en gira, directament relacionada també amb l’escàs pressupost dels ajuntaments i teatres de tot l’estat per programar els seus equipaments.

Així, una de les companyies catalanes amb més representacions fora de Catalunya desapareixerà pel fet que no se'ls hi ha renovat l’ajut establert per conveni trianual que ha tingut en els darrers anys. La retallada en el diner públic destinat a donar estabilitat a les companyies, junt a la pèrdua de pressupost dels teatres municipals són les principals causes per les quals Joan Faneca i Joan Segalés, fundadors, creadors i actors de la companyia Vol-Ras baixen de l’escenari, si més no com a parella artística, després de més de tres dècades.

La companyia tancarà la seva trajectòria amb una gira del seu darrer espectacle, que s’està gestant. Da Capo ja ha passat durant el 2014 per diverses ciutats, com Toledo, València, Saragossa, Estagel (França), Màlaga, Ceuta, Reus i moltes altres. El mes de desembre Da Capo i Vol-Ras celebraran les seves darreres representacions al Teatre Poliorama, en dates que encara estan per determinar.

Al llarg de la seva trajectòria Vol-Ras ha estrenat 19 espectacles i més d’un milió d’espectadors han assistit a les més de 3.400 funcions s’han representat en diferents països. Totes aquests aventures han estat dutes a terme amb sis directors col·laboradors i una dotzena d’actors i actrius, que han variat en funció de les necessitats de cada projecte.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More