dijous, 27 de març del 2014

Dia mundial del Teatre

Fotografia antiga d'una
actriu gracienca,
Teresa Adrá (1918-2000) 
Avui es celebra el Dia Mundial del Teatre, 
una iniciativa que es va crear l’any 1961.

No podia faltar la nostra adhesió i la del nostre programa “Temps de musica, Temps d’espectacle” en aquest dia en el que, tot el mon, vol retre homenatge a això que tan estimem: el teatre.

Nosaltres participarem d’aquesta jornada des de la Seu del Districte de Gràcia, on el nostre barri (la zona a on hi ha més teatres, entre professionals i amateurs, que a la resta de l’estat espanyol i que a la majoria de llocs del mon) també es vol solidaritzar en aquest homenatge en el que es donarà lectura al manifest, que internacionalment es difon, i que aquest any ha escrit el dramaturg i director sud-africà: Brett Bailey.

El senyor Bailey  vol transmetre emocions, com aquestes: “On existeix la societat humana l’esperit de la representació es manifesta”, “Ens reunim als teatres per sanglotar, recordar, riure, contemplar, aprendre i per imaginar” o “Ens reunim, també, per a celebrar la riquesa de les nostres cultures diverses i per a dissoldre les fronteres que ens divideixen”.

El primer manifest fou escrit per Jean Cocteau l’any 1962. 

La lectura d’aquesta edició anirà a càrrec d’Agnès Busquets, actriu; dins d’un acte en el que les diferent entitats culturals del barri també hi seran representades.

Ràdio Gràcia emetrà en directe l’acte, a partir de 2 quarts de 7 de la tarda.

Hem volgut recuperar la fotografia, amb la que Dagoll Dagom dona ressò al dia d’avui, amb el lema “Visca el teatre”, que pertany a la primera temporada de “Mar i Cel”, (amb Joan Crosas, Carlos Gramaje, Òscar Más, etc.). Una obra que ja és tot un clássic i el musical català més emblemàtic..

I una dita de l’autor Juan Mayorga:
“El teatro és un juego en el que una persona (el actor) finge lo que no és i otra (el espectador) que finge que se lo cree”.

Com sempre diem, com a comiat del nostre programa:
El teatre us necessita. Aneu-hi!!!

EL TEATRE NO ÉS UN LUXE!  
FELIZ CELEBRACIÓ!


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More