dilluns, 16 de gener del 2017

Davant la jubilació, al LLiure de Gràcia


DAVANT LA JUBILACIÓ,
UN BERNHARD SOBRE EL VIRUS DEL FEIXISME QUE TOTS PORTEM DINS 

Aquest muntatge de Krystian Lupa es pot veure al Lliure de Gràcia fins el 5 de febrer.

Interpretat per:  Marta Angelat, Mercè Aránega i Pep Cruz 

Davant la jubilació és un text fonamental del dramaturg en llengua alemanya Thomas Bernhard basat en fets reals. És el "retrat d’una família intoxicada pel virus de la mutació actual del nazisme; uns germans enclaustrats en una existència familiar falsificada, en una presó estreta i asfixiant creada i custodiada per ells mateixos", en paraules del director del muntatge, el polonès Krystian Lupa.

La funció, inspirada en el cas real d'un jutge de qui va trascendir el passat nazi, transcorre durant el dia de l'aniversari de Heinrich Himmler, cap de les SS. Segons Lupa, és una via per portar a la llum el virus del feixisme que tots portem dins.


Aquest espectacle és una coproducció entre el Teatre Lliure i Temporada Alta - Festival de Tardor de Catalunya Girona/Salt, en el marc del qual es va estrenar el passat mes d'octubre. 

Un text fonamental del dramaturg en llengua alemanya Thomas Bernhard basat en fets reals. El feixisme, revisitat per Krystian Lupa. A l’extrem de l’actualitat. Irreductible.

"Retrat bernhardià d’una família intoxicada pel nazisme; un ampli espectre de símptomes, una humanitat malalta i esguerrada.
Ja no es tracta d’una ideologia, d’un monstre històric, sinó d’una malaltia espiritual de la humanitat.
Tots els sentiments humans, valors i aspiracions estan infectades per aquest virus. Tampoc es tracta de l’absència de moralitat, de l’amputació del bé, sinó de la moralitat malalta i esguerrada, de la bondat falsificada.
La malaltia profunda de l’home contemporani que genera individus invàlids, segons el diagnòstic de Thomas Bernhard, on es respira l’odi, la por i la impossibilitat de ser feliç..."
Krystian Lupa

21/01 a les 17:30h. Àgora Lliure - UPF
Thomas Bernhard, un autor contra l’amnèsia coŀlectiva.
Taula rodona amb la filòloga Teresa Vinardell i el professor d’Història de Dret Català de la UPF Alfons Aragoneses.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More