dilluns, 16 de gener del 2017

Història, a l'Espai Lliure


HISTÒRIA de Jan Vilanova Claudín
O UNA ALTRA MANERA MANERA D'ENTENDRE LA MEMÒRIA HISTÒRICA 

Aquest muntatge de Sixto Paz Produccions es podrà veure fins el 29  de gener
 a l'Espai Lliure de Montjuïc. 

intèrprets:  Miquel Gelabert - Víctor Pi,  Vicky Luengo,  Pau Roca

La jove companyia, dirigida en aquesta ocasió per Pau Roca, 
s’endinsa en la memòria històrica mirant-se les relacions personals. 

Un espectacle que va néixer a la Sala Beckett i que el Teatre Lliure ha volgut recuperar.


16 de juny de 1944. És de nit. Trenta resistents antinazis estan sent executats en un descampat a prop de Lió a mans de la Gestapo. Entre el grup que espera la mort, un home sembla fora de context: té gairebé seixanta anys i aspecte de professor despistat. Es tracta de Marc Bloch, historiador fonamental del segle xx, defensor d’una història més humana.

Setanta-un anys més tard, el 2015, un jove estudiant universitari s’enamora d’una noia que resulta ser la filla del seu professor d’història. Els tres personatges que componen aquest triangle intenten comprendre una mica millor les relacions que viuen entre ells. Podem arribar a conèixer les il·lusions, les ombres o, fins i tot, els silencis dels altres?

“La història ha d’ajudar-nos a sortir d’aquest mal tràngol. És una àmplia experiència de varietats humanes, una llarga trobada entre homes. Tant la vida com la ciència tenen el màxim interès perquè aquesta trobada sigui fraternal.” Apologia de la història, Marc Bloch

Aquest espectacle vol ser un homenatge a una forma d’entendre i de viure la història a partir de l’obra de l’historiador i resistent antinazi Marc Bloch. Intenta apropar-nos a aquesta ciència, a una història que no és aliena als anhels, a les llums i a les ombres de cadascun de nosaltres, perquè el seu objecte d’estudi són les persones i les seves consciències.

És a partir d’aquesta humanitat que la història ens pot acompanyar en l’experiència de viure, i a partir de la qual s’ha anat construint aquesta obra teatral.

Sixto Paz Produccions ens porta Història, de Jan Vilanova Claudín, una peça que parla de la memòria històrica mirant-se la relació entre els seus protagonistes: un jove estudiant universitari, el seu professor d'història i la filla del professor. Un homenatge a una forma d’entendre i de viure el passat a partir de l’obra de l’historiador i resistent antinazi Marc Bloch.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More