dimarts, 31 de gener del 2017

Crida solidaria

AMICS DE LA GENT GRAN

Crida urgent de voluntariat a tots els districtes de Barcelona: 
170 persones grans necessiten la companyia de persones voluntàries

Més de 175.000 persones grans pateixen soledat a Catalunya. 
L’ONG Amics de la Gent Gran demana a la ciutadania que participi activament 
com a voluntària per tal de eradicar l’exclusió social de la gent gran.

Amics de la Gent Gran, l’ONG de voluntariat que acompanya a persones grans que pateixen els efectes de la soledat no volguda, ha iniciat una campanya de crida urgent a la ciutadania de Barcelona per incorporar més voluntàries i voluntaris. Hi ha 170 persones grans que han demanat recentment el suport a aquesta entitat, que necessiten rebre la companyia i el caliu humà per part de persones voluntàries.

L’entitat té la necessitat d’incorporar-ne més per al programa d’Acompanyament a domicili per tal de donar resposta, no només a la llista d’espera, sinó a les noves peticions d’ajuda per part de gent gran que creix exponencialment. En aquest programa, una persona voluntària visita una persona gran un cop a la setmana per oferir-li suport, companyia i escolta.

A més de tenir un impacte directe molt negatiu en la salut de les persones grans que la pateixen -en forma de risc de malalties cardiovasculars, Alzheimer, suïcidi, ansietat, depressió, en la salut mental en general- la soledat acurta l’esperança de vida. 

Així ho exposa un estudi de la Universitat de Harvardque s’ha el·laborat durant més de 75 anys fent un seguiment en les seves diferents fases vitals a més de 700 persones.

Davant aquesta situació, Amics de la Gent Gran porta 30 anys de trajectòria impulsant la seva tasca social i sensibilitzadora a Barcelona. L’entitat proposa de nou a totes aquelles persones solidàries i compromeses amb les persones grans que col·laborin fent acompanyaments a domicili. Per fer-ho, les anima a escriure a info@amicsdelagentgran.org o a trucar al 93 207 67 73 per tal d’assistir a una sessió informativa en la qual descobrir com poden ser part de la transformació social com a voluntari/a.

“M'han tocat amb la vareta màgica, gràcies per comptar amb mi, només el fet d'estar aquí vol dir que algú ha pensat en mi, i això ja és suficient"; és una de les afirmacions que fan persones grans com la Teresa, que ja reben el suport de l’entitat de la mà de persones voluntàries. L’amistat es converteix així en el millor antídot contra la soledat.

Amics de la Gent Gran:

Amics de la Gent Gran és una organització de voluntariat que treballa des del 1987 per combatre la soledat i la marginació de les persones grans, mitjançant l’acció de voluntaris i voluntàries que les acompanyen i la sensibilització de la societat. Durant el 2016, 1.673 persones voluntàries han acompanyat 1.553 persones grans a Barcelona, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, L’Hospitalet de Llobregat, Osona, Granollers, Sant Cugat del Vallès, Sabadell, Vilanova i la Geltrú, Cambrils i Reus, gràcies en part a l’ajuda econòmica de 3.895 persones sòcies i donants. Aquest 2017 vol desenvolupar la seva acció social a les províncies de Lleida i Girona, així com ampliar-la a la de Tarragona. Cal destacar que l’entitat va ser guardonada amb la Creu de Sant Jordi 2012. A nivell estatal, forma part de la Federació Amigos de los Mayores, que compta amb entitats a Catalunya i València. També és membre de la Federació Internacional de Les petits frères des Pauvres, amb presència a França, el Canadà, els Estats Units, Alemanya, Irlanda, Suïssa, Polònia i Espanya.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More