dilluns, 16 de gener del 2017

A cada Rey su merecido, al Versus


“A CADA REY SU MERECIDO”
“Dile a todos que la guerra es mala, que parece que todavía no lo saben.”
Al Versus Teatre, fins el 5 de febrer
Dramatúrgia:  Felix Hérzog
Direcció:  Oscar Molina

Repartiment: Julio Alonso,  Felix Hérzog,  David Solans

Una obra que cau com una bomba en la nostra consciència i que amb la simplicitat aparent del melodrama posa de manifest la cruesa de les guerres.

El Versus Teatre presenta la nova producció de Laboina Produccions. Després dels seus dos darrers espectacles, “CLOACA” i “LA PEIXERA” amb gran èxit de públic i crítica, i més d'un any en cartellera, presenten la seva primera obra en castellà i amb un gènere completament diferent a les seves dues predecessores.

Aquest nou espectacle està escrit per Fèlix Herxog i estarà dirigit una vegada més per Oscar Molina amb un repartiment format per David Solans (Merlí, Fill de Caín), Julio Alonso (Vis a vis, Águila Roja) i el propi Félix Herzog (La Riera, El Temps de les Paraules).


Un espectacle explosiu i penetrant

“A cada Rey su merecido” ens duu a una guerra perpètua, un conflicte que ara ha travessat els murs de la casa del vell Odell enfrontant als seus dos néts, Zarek i Agatón. Un text que, en essència, torna a qüestionar les guerres fratricides, de qualsevol cultura i temps, els llaços i llinatges familiars i que proposa tornar a les bases de qualsevol conflicte i deixar que l'espectador torni a plantejar-se el “sempre ha estat així, i així seguirà sent”.

Mancat d´una localització determinada tot ressona i a través del verb i la pulsació dels personatges sentirem l'absurd d'aquests ideals que porten a morts i assassinats incomprensibles .

Els personatges:

En Zarek (David Solans) és el germà petit. És el personatge més sensible de l´obra. 

Els desenvolupaments produïts per la guerra l´han fet créixer més ràpid per l´edat que li correspon. Pateix constantment els abusos d'autoritat del seu germà Agatón. La seva relació d´admiració per l´avi, aniran minvant segons els transcorre de l´historia.

L'Agatón (Félix Herzog) és el germà gran i qui es cuida de l'avi i del seu germà petit. Vol protegir la seva família per sobre de tot i farà el que calgui per aconseguir-ho. És treballador i autoritari. La relació que manté amb Zarek és d´amor i odi, una relació fraternal que els duu a moments de gran tensió.

L'Odell (Julio Alonso), l'avi, és un pobre home que es va retirar a viure lluny de la ciutat per no seguir patint els efectes de la guerra. Té greus problemes amb l'alcohol i de vegades sembla que no hi toca gaire. Té un clar preferit entre els seus dos néts.

Espectacle en castellà. Duració: 80 minuts

Companyia: Laboina Produccions

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More