dijous, 16 d’octubre del 2014

"El President" al TNC


"El President", de Thomas Bernhard, 
una crítica al poder, 
dirigida per Carme Portaceli 
i protagonitzada per:
 Francesc Orella i Rosa Renom.

L'espectacle és una producció del Teatre Nacional de Catalunya, Temporada Alta i El Canal Centre d'Arts Escèniques de Salt/Girona. 
Es representarà el 25 i 26 d'octubre a Temporada Alta i del 5 de novembre al 28 de desembre, a la Sala Tallers del TNC.

"El President" és una farsa política que ataca directament les bombolles del poder, explica la vida personal del president i presidenta just després de sortir il·lesos d’un atemptat. Una radiografia social de la precària vida familiar de dos líders amb tendències dictatorials incapaços de connectar ni amb el poble ni amb ells mateixos.

És la segona vegada que Thomas Bernhard serveix d’inspiració a la directora i dramaturga Carme Portaceli. El primer cop va ser el 2008, quan ens va sorprendre amb Ante la jubilación. 
El 2014 és el torn de: "El President", una obra que està interpretada per:
Rosa Renom, Francesc Orella, Josep Costa, Daniela Freixas, 
Josep Julien, Sergi Misas i Montse Pérez.

El muntatge mostra un país amb por, afectat poc abans per atacs terroristes i on el fill del President s’allista a les files anarquistes. Un text totalment magnètic, segons Portaceli, que a mesura que avança deixa entreveure la moral i els pensaments de la vida de cadascun dels personatges. Els dos líders busquen fugir de les seves situacions personals: el President tria Portugal, país que admira per l’Atlàntic i per la dictadura, per rescabalar-se d’allò que ha perdut; i la Presidenta, s’escapa a l’alta muntanya amb el mossèn, per fugir de la seva realitat. En definitiva, una crítica sense pietat i plena d’ironia d’uns personatges que van perdre la guerra, el desgast d’una classe social que morirà sense prescindir en cap moment dels seus privilegis.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More