dimecres, 29 d’octubre del 2014

"Timò d'Atenes" al Teatre de la Biblioteca de Catalunya


Després de presentar-se dins del Festival Shakespeare,
es podrà veure al Teatre de la Biblioteca de Catalunya
del 4 al 30 de novembre.

Repartiment:
Julio Manrique, Marta Marco, Jordi Rico, Mireia Aixalà
Albert Ribalta, Enric Auquer, Oscar Rabadçan  i  Fèlix Pons

Direcció de: David Selvas
Una producció de La Brutal

Timó és un ciutadà ric i poderós, és el centre de la vida social de la ciutat. 
El nostre Timó és un home avui. Pertany a l'èlit (on sembla que la crisi encara no hi ha arribat) que aparenta normalitat, mentre que, a fora, al carrer, el mon comença a esfondrar-se.
Per les seves festes hi passen senadors, banquers i artistes. És un gran amic dels seus amics, generós i mecenes de les arts. Però quan tot li comença a anar malament, per culpa d’una nefasta administració, demana ajut als seus amics i aquests li giren l’esquena.

A partir d’aquest moment, la seva generositat es converteix en ràbia i odi, no només cap a qui no l’ha ajudat, sinó també contra tota la societat.

Decideix exiliar-se a un abocador de les afores de la ciutat i viure al marge de tot i de tothom. Allà viu i s'alimenta de les restes que tiren els demés.

Però, ironies del destí, mentre regira el terra de la seva nova llar buscant menjar, troba un maletí ple d’or. La notícia de la seva inesperada riquesa arriba a oïdes dels seus antic amics, a qui els falta temps per anar a gaudir de la seva nova fortuna. Aquest cop, però, Timó aprofitarà la ocasió per dir-los el que realment pensa d’ells i de la societat on viuen.

Timó d’Atenes té l’aire d’una fàbula. Funciona com a laboratori de comportaments, com a joc de miralls d’una societat més que reconeixible.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More