dimecres, 8 d’octubre del 2014

Concert Missa barroca inédita, a Tiana


L'Orquestra Barroca Catalana i l'Ensemble Antiphona 
recuperen una missa inèdita de Jan Dismas Zelenka

 Les Capelles Reials a Europa
 - París, Dresden, Barcelona -

L'obra, redescoberta recentment, es podrà sentir en quatre ocasions, a França i a Catalunya, entre els dies 9 i 12 d'octubre. Els concerts, que tenen com a títol inclouen també peces de Francesc Valls i de Marc-Antoine Charpentier.

Dos destacats conjunts de música antiga, com són l'Ensemble Antiphona de França i l'Orquestra Barroca Catalana, uneixen esforços amb un projecte musical que tornarà a la llum la Missa ZWV 9 de Jan Dismas Zelenka (1679-1726), un compositor important del Barroc de qui aquests últims anys s'està recuperant molta de la seva obra. 
Aquesta missa data de 1727, i fins ara era del tot inèdita. El manuscrit original va desaparèixer de Dresden l'any 1945 i no fa gaire s'ha trobat una còpia completa a Berlín, feta per Harrer, un alumne de Zelenka. No es coneix cap edició ni cap enregistrament d'aquesta peça. La resta del programa, que té com a títol Les Capelles Reials a Europa -París, Barcelona, Dresden-, està format pel motet Flos Carmeli, del català Francesc Valls (1671?-1747) i el conegut Te Deum de Marc-Antoine Charpentier (1643-1704). La direcció musical anirà a càrrec de Rolandas Muleïka, responsable de l'Ensemble Antiphona.

Ensamble Antiphona
Aquesta producció que reuneix per primera vegada l'Orquestra Barroca Catalana i l'Ensemble Antiphona, un conjunt vocal i instrumental, forma part d'un projecte cultural transfronterer. Els tres primers concerts es faran al Midi-Pyrénées, concretament a les localitats d'Onet le Château (9 d'octubre), Graulhet (el dia 10) i Albi (l'11). 

El diumenge 12 d'octubre a les 7 de la tarda, oferiran el mateix programa a Tiana, en un concert a l'Església Parroquial de Sant Cebrià, d'aquesta localitat del Maresme.

Aquesta última actuació, que tindrà la col·laboració de l'Associació Visigòdia per a la Difusió de la Música Antiga, serà un concert inclusiu i posarà a l'abast els mitjans necessaris perquè les persones amb diversitat sensorial, visual i auditiva, puguin gaudir al màxim del concert.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More