dimecres, 29 de març del 2017

Sergi López, al Poliorama

SERGI LÓPEZ DESEMBARCA AL POLIORAMA AMB:


NON SOLUM

"Non Solum en aparença és un monòleg còmic però amaga un diàleg on el protagonista és un, però també és un altre. I un altre... i un altre... i... per culpa d’aquestes multiplicacions emprèn la tasca de posar-se d’acord amb ell mateix, de forma assembleària. No s’espantin, les matemàtiques de vegades són difícils d’explicar però fàcils de comprovar a l’escenari. Esbrinin quants personatges surten a l’obra, veuran que no costa tant."
Jorge Picó.-

Non Solum torna a Barcelona després de més de 280 representacions des de la seva estrena al Festival Temporada Alta del 2005. 

Un monòleg que va fer gira per Catalunya, País Valencià i Illes Balears mentre es traduïa al francès per estrenar-se a Marsella i fer temporada a París el 2007. 

Després de voltar per França, Bèlgica, Suïssa o la Polinèsia Francesa es va traduir al castellà el 2009 per fer gira llatinoamericana, durant la que va visitar Buenos Aires, Montevideo o Lima. Des del 2013 també ha visitat en diferents ocasions el Teatro del Barrio de Madrid.

Premis de Non Solum:

El palmarès de Non Solum reuneix premis com el Max 2009 com a millor text en català, el millor espectacle del 2009 del Teatre del Mar de Mallorca atorgat pels espectadors i el Fotogramas de Plata 2009 per a Sergi López com a millor actor. L’any següent, el Premio Internacional Terenci Moix de Literatura, Cinematografia Musiques i Arts Escèniques, també guardonava Sergi López com actor. 


30/40 LIVINGSTONE

"30/40 Livingstone sí que és un monòleg, però entre dos. Sí, ja sé que això no pot ser, que en aquesta obra surt un explorador i un animal, com a les faules, per tant el protagonista no està tot sol sinó que també n’hi ha un altre."
Jorge Picó.-

Després de l’èxit de Non Solum, Sergi López i Jorge Picó van decidir tornar a treballar junts creant 30/40 Livingstone, estrena al Festival Temporada Alta de l’any 2011 i que es reestrena al Poliorama el dimecres 12 d'abril. Des de llavors aquest diàleg entre dos personatges, l’explorador i el cérvol, ha pujat a l’escenari més de 200 vegades. 

Una trobada ben particular, perquè la paraula és un més dels llenguatges en aquest diàleg on la partitura també s’articula amb els moviments, gestos i jugades.


L’obra ha fet temporades a Barcelona, València, Madrid, Avinyó, Paris, Marsella i Louvain-la-Neuve. Ha viatjat per Catalunya, Espanya, França, Bèlgica, Andorra, Argentina i Brasil i s’ha representat en català, castellà, francès i fins i tot en versió subtitulada a Río de Janeiro.


L’any 2014 el prestigiós diari Le Monde el va incloure entre els 10 millors espectacles del Festival d’Avinyó, tant del programa oficial com de l’Off.


Des de l’octubre passat s’incorpora a la gira David Climent per interpretar el personatge del cérvol. Climent forma part del tàndem loscorderos.sc, companyia guardonada amb el Premi Ciutat de Barcelona del 2017 en la categoria de dansa.


Ara 30/40 Livingstone continua de gira amb una nominació a millor text en català en els Premis Max. 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More