diumenge, 5 de març del 2017

Yerma, al Teatre Akadèmia

Yerma, de Federico García Lorca, al Teatre Akadèmia


Direcció Marc Chornet Artells

Repartiment:
Yerma / Alba José,  Juan / Martí Salvat,  Víctor / Xavier Torra,  María / Ariadna Fígols,
Vieja / Isabel Soriano,  Muchacha / Roser Tàpias,  Muchacha / Cristina López

Adaptació: Marc Chornet i Anna Maria Ricart


Mercè Managuerra, Alba José i Marc Chornet a la Roda de Premsa  (Foto TVergés)
Sinopsi:

Un entrellaçament de mitologia, mons poètics i realitats envolta els personatges,


La relació entre Yerma i el seu marit, enfonsats per l'asfixia que genera l'estricta intromissió i vigilància dels habitants de l'entorn on viuen, es va corcant paulatinament perquè, malgrat desitjar-ho amb delit, ella no aconsegueix quedar-se embarassada.


A les relacions entre la dona i l'home no els és permesa la llibertat i l'espontaneïtat imprescindibles per a dur a terme el desig, saber qui són i com som. De manera que l'amor, queda sepultat per la turba.

La vida passa i la tristor s’apodera de Yerma: la nostàlgia d’un possible amor d’adolescència que mai va esdevenir-se, el desencís de les amistats que s’allunyen pels fills, la pèrdua de la joventut i la llar conjugal que esdevé una autèntica presó. 

Un retrat cru dels nivells més privats de la nostra societat on s’esdevenen les tragèdies més reals, la tragèdia íntima de Yerma, la tragèdia de no poder desenganxar-se del propi cos. Una posada en escena contemporània, que reflexiona sobre la fecunditat dels nostres temps.

Yerma (1934) és una obra teatral popular que desenvolupa una tragèdia que forma part de la "trilogia lorquiana" amb La casa de Bernarda Alba (1936) i Bodas de sangre (1933). 

Espectacle en castellà

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More