dimarts, 28 de gener del 2014

"El drac d'or" al Teatre Akademia

El Teatre Akadèmia presenta, fins el 16 de febrer, aquesta obra que fou premiada el 2010 amb el Mülheimer Dramatikpreis, sent escollida peça del any per la revista Theater Heute.

“EL DRAC D’OR” és una producció de “Teatre Invisible” (recorden el “Teatro invisible” de la ràdio?) companyia resident del Teatre Akadèmia amb la col·laboració del Goethe Institut de Barcelona i el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Dirigida per Moisès Maicas i protagonitzada per Mingo Ràfols, Clara del Rustre, Òscar Molina, Bàrbara Roig i Oriol Casas, l’obra, estrenada el 2009 al Burgtheatre de Viena, ens descriu, a través de breus episodis d’un humor amarg (com  diu el seu direcorque es una tragèdia disfressada de comicitat) la part fosca del mon globalitzat i en particular el dels homes i dones sense papers que lluiten poder sobreviure, lluny dels seus països d’origen i en aquest cas del mon asiàtic.

Així, a “EL DRAC D’OR”, un restaurant vietnamita-xinés-tailandés, podrem assistir a mes de 40 escenes sintètiques i fragmentades interpretades per 5 actors que donen vida a una quinzena de personatges amb un embogit ritme i amb un joc teatral molt enriquidor en el que els actors masculins interpreten als femenins, les actrius als masculins, els joves als adults i els adults als joves.

El mateix autor ens diu que “EL DRAC D’OR” es una peça difícil i senzilla a l’hora de posar-la en escena i de la que l’actor Mingo Ràfols comenta “que es una comèdia agredolça , com no podia ser d’una altra manera quan la acció es situa en un restaurant de menjar asiàtic.


        

        

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More