divendres, 24 de gener del 2014

Tancament de les emissions de Catalunya Ràdio al País Valencia

Aquesta setmana hem rebut la mala noticia del tancament de les emissions de Catalunya Ràdio al país Valencià per part de les autoritats del Partit Popular, que governa la Generalitat valenciana.

És certament una trista noticia, que forma part del atac constant que el govern de Madrid du a terme, dia a dia, contra qualsevol manifestació de la llengua i la cultura catalanes.

Amb aquesta acció, i l’anterior tancament de les emissions de TV3, els politics del Partit Popular han aconseguit deixar orfes de la seva llengua a milers i milers de ciutadans i ciutadanes, que utilitzen el valencià (que, com diu Raimon, és el català que es parla a la seva terra) per poder saber, gracies a la ràdio i la TV., què és el que passa al mon, poder escoltar la musica, la poesia, el teatre, els esports i també la opinió de la seva gent i dels seus intel·lectuals, expressada amb la llengua del seu país.

Els que fem el programa Temps de musica, Temps d’espectacle, a Ràdio Gràcia, volem manifestar el nostre rebuig a aquesta decisió i donar suport a totes les persones que, des de Valencia, lluiten per defensar la llibertat de la seva cultura.

Companys del mon teatral d’aquelles terres, ja ens havien comentat que la situació era molt desesperant per poder exercir la seva professió en el seu país i que es veien obligats a anar a Catalunya, si volien expressar el seu art en català-valencià.

Cada vegada més, entenem el perquè d’aquestes penoses decisions.


Només ens queda una pregunta a fer: Fins quan i fins a on podrem aguantar?    

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More