dimecres, 22 de gener del 2014

La Gran Duquessa de Gerolstein al Teatre Gaudí

                                      Òpera Bufa (estil còmic de la opereta) de J. Offenbach.

És una obra poc coneguda d’aquest compositor,
(La bella Helena o La Peritxola, estrenades amb èxit a Barcelona) que mai s’ha representat en català. La única referència que existeix és una versió per a públic infantil, que es centra només en el personatge del General Bum-bum, que data de principis del segle XX.
En aquesta adaptació els integrants la Companya Bratislava, que varen decidir fer la traducció del francès, han procurat que el llenguatge fos força fidel, fent algunes adaptacions al costumari català i eliminant alguns dels passatges que han considerat poc rellevants i fins i tot feixucs.

Interpretada per quatre actors, que alhora també son musics, dirigida per Victor Alvaro  i amb els arranjaments musicals de Ferran Martínez Palou, que també exerceix la direcció musical i de pianista del espectacle.

Ens expliquen que, la primera idea que varen tenir clara, era que calia potencial la comicitat que ja tenia l’obra; és per això que van arribar a la conclusió de que tots els actor anirien transvestits; així dons les noies, farien de nois (Soldats, General, Príncep, Capità, Perceptor i Baró)  i el noi, de noia (Duquessa).

D’acord amb la seva proposta escènica, d’aquesta sàtira política, militar i reial, el vestuari està confeccionat amb atributs, que identifiquen a cada personatge, proporcionant-los un aire decadent. Amb una posada en escena molt ben resolta, que fa que els espectadors, situats a les quatre bandes, quedin integrats dins del espectacle.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More