diumenge, 11 de setembre del 2016

Audicions per renovar la JONC



La JONC prepara audicions per renovar la plantilla de les seves orquestres

La jove orquestra busca els músics amb més talent amb proves per tot Catalunya
 que se celebraran del 9 al 23 d’octubre

Les inscripcions estan obertes fins al 2 d’octubre al web www.jonc.cat


Un any més, la Jove Orquestra Nacional de Catalunya busca músics destacats per tot Catalunya. A partir del dia 9 d’octubre començaran les proves a Barcelona, Lleida, Tarragona i Girona. Amb aquestes audicions la JONC renova part de les plantilles de les seves orquestres, la JONC Alevins (fins a 18 anys) i la JONC (fins a 23 anys).

L’accés a l’orquestra garanteix un primer període de dos anys de permanència. Un cop passats aquests dos anys, els músics poden renovar la titularitat anualment amb noves audicions. Les proves consisteixen en la interpretació d’una obra d’estil clàssic (de 1730 a 1830) i de diferents passatges d’orquestra de l’instrument, d’acord amb el que preveuen les bases publicades a la web.

El primer encontre de la temporada

Abans de les audicions, la JONC ha tancat el darrer dels seus encontres, celebrat la primera setmana de setembre. 82 alumnes han participat al 74è Encontre de la JONC, a les instal·lacions de l’ESMUC.

Els alumnes s’ha retrobat després de l’estiu en un encontre dedicat a treballar passatges orquestrals amb professors de la Mahler Chamber Orchestra (MCO). Una part de l’encontre s’ha dedicat també a fer treball de lectura orquestral, en aquesta ocasió a partir de la 8a simfonia de Dvorák.

Sobre la JONC, Jove Orquestra Nacional de Catalunya

La Jove Orquestra Nacional de Catalunya neix el setembre de 1993 amb el nom de Jove Orquestra Simfònica de Catalunya (JOSC) i el 1999 passa a anomenar-se JONC. El projecte va ser dirigit per Josep Pons des de la seva fundació fins a l’any 2001, any en què Manel Valdivieso n’agafa el relleu com a director artístic.

L’any 1999 es constitueix la Fundació JONC per aglutinar el nombre creixent d’iniciatives que en el seu sí van prenent forma. El seu Patronat està integrat per diversos representants de la Generalitat de Catalunya, del cercle cultural i musical català.

Des del seu naixement, els objectius principals de la JONC han estat facilitar una formació orquestral integral als joves músics del nostre país i col·laborar activament en la seva inserció professional. Així mateix, s’ha vetllat per oferir un producte cultural de la màxima qualitat, tot apropant-lo a tots els públics, amb una clara vocació social i pedagògica.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More