divendres, 5 de desembre del 2014

"Prendre Partit" al Teatre Goya


"PRENDRE PARTIT", al Teatre Goya

Josep M. Pou encarna a Wilhelm Furtwängler, considerat un dels millors directors d'orquestra de la història, en un espectacle que convida a reflexionar sobre l'eterna confrontació entre art i política.

Prendre Partit (Taking Sides), es presenta, al Teatre Goya, com la nova aposta del Grup Focus. Josep Maria Pou torna a dirigir i, aquesta vegada, també a interpretar una obra important del teatre contemporani, inspirada en fets reals. Un gran text amb una posada en escena convencional.

Sobre l’escenari, Josep Maria Pou encarna al prestigiós director d’orquestra Wilhelm Furtwängler, i Andrés Herrera, el paper del major nord-americà Steve Arnold, encarregat de conèixer la veritat sobre el cas. Sandra Monclús, Pepo Blasco, Anna Alarcón i Sergi Torrecilla, completen el repartiment d’aquesta obra que ens col·loca davant de l’eterna confrontació entre art i política. El públic serà el que haurà de “prendre partit”.

Podeu escoltar l'entrevista amb l'Àndrés Herrera des de aquest LINK
Sinopsi:

El text aborda l’Alemanya post-nazi del 1946 i pretén involucrar a l’espectador com a part i testimoni d’un judici obert que presenta dues actituds absolutament oposades davant la terrible realitat política del Tercer Reich.

Assistim als prolegòmens i investigacions preparatòries per al judici que durà a terme la Comissió Anti-nazi per als Artistes. El major Steve Arnold, a la seva vida civil inspector d’assegurances, rep l’encàrrec d’investigar les implicacions i la reserca de càrrecs contra el director d’orquestra Wilhelm Furtwängler acusat de col·laboracionisme amb el règim nazi durant la II Guerra Mundial, de cara al seu judici. Judici en el que fou declarat in.nocent; però mai va tenir la oportunitat de reivindicar-se i va patir el boicot de part del públic, especialment als Estats Units.

Durant la representació es van escoltant enregistraments originals de la Orquestra Filarmónica de Berlín dirigida per Wilhelm Furtwängler; doncs la música és protagonista fonamental d'aquesta obra que, tot i està enfocada al mon de la música, es pot extrapolar a qualsevol sector de la cultura.

Wilhelm Furtwängler, una figura enormement controvertida, és l'únic personatge real; la resta, encara que basats en la realitat, són ficticis.

Taking Sides (Prendre Partit) es va estrenar a Londres (1995) i Broadway (1996) sota la direcció de Harold Pinter. Posteriorment, l’any 2001, es va estrenar la versió cinematogràfica, dirigida per István Szabó, que va comptar amb Harvey Keitel i Stellan Skarsgärd en el repartiment.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More