dimecres, 10 de desembre del 2014

"El Princep Feliç" al TNC


"El Príncep Feliç" 
d'Oscar Wilde, 
arriba a la Sala Petita del TNC. 

Un conte infantil adaptat per la companyia lleidatana La Baldufa i Jorge Picó
i dirigit pel mateix Jorge Picó.

El Príncep Feliç, una història que ha viatjat en l’imaginari occidental com a principal referent de la literatura adreçada als més menuts i que combina marionetes, ombres i projeccions, es representarà a la Sala Petita el 13 de desembre a l'11 de gener.


El Príncep Feliç, tracta la història d’una majestuosa estàtua que domina una ciutat. Aquesta havia estat un príncep amb una vida fàcil i luxosa, completament despreocupat del que passava més enllà dels murs del seu castell. Ara resta lligat a aquella escultura immòbil i sumptuosa, banyada en or i amb pedres precioses. Però ara ja no és feliç. Des del seu privilegiat turó, pot observar la misèria de bona part dels habitants de la ciutat, la pobresa que abans desconeixia, ara es converteix en el seu dolor i cada nit plora carregat d’impotència per no poder ajudar-los.

Un dia, una oreneta que passa per la ciutat de camí cap a l’Àfrica, es refugia als peus de l’estàtua per passar-hi la nit. Quan veu la seva tristesa es compadeix d’ella i accedeix a ajudar-la, tot i sabent que no té gaire temps, l’hivern ja és aquí i ha d’emigrar cap a les terres càlides on les companyes l’esperen.

I l’oreneta, guiada pel Príncep, va arrencant tots els materials preciosos que el recobreixen per portar-los a les persones que ho necessiten.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More