dimarts, 9 de desembre del 2014

VII edició dels Premis Gaudí


78 pel·lícules participen als VII Premis Gaudí 2015
L’actor Àngel Llàcer presentarà la gala de l’1 de febrer

Enguany torna a haver-hi participació a la categoria a Millor pel·lícula d’animació

La lectura pública de Nominats als VII Premis Gaudí tindrà lloc el 30 de desembre
 a l’Auditori de La Pedrera

A la Festa dels Candidats i Candidates als VII Premis Gaudí, celebrada el dijous 4 de desembre als Jardins del Palau Robert, la presidenta de l’Acadèmia, Isona Passola, va donar a conèixer els títols de les 78 pel·lícules inscrites a la setena edició dels Gaudí, entre llargmetratges, documentals, pel·lícules per a televisió, pel·lícules europees i curtmetratges. 

També va anunciar que l’actor, director i presentador de televisió Àngel Llàcer serà el mestre de cerimònies de la gala produïda per l’Acadèmia del Cinema Català, amb la col·laboració de la productora LOS FLANAGAN FILMS & MEDIA i Televisió de Catalunya.

Als Jardins del Palau Robert es va projectar un vídeo de 10’ amb els tràilers de les produccions participants. El passat 31 d’octubre es tancà la inscripció de pel·lícules participants, estrenades entre l’1 de gener de 2014 i el 31 de desembre de 2014.

La catifa vermella del Palau Robert

Els directors Jaume Balagueró, Claudio Zulian, André Cruz, Marc Carreté, Judith Colell, Hammudi Al-Rahmoun Font, Ferran Audí o Èrika Sánchez Marcos, les actrius Aina Clotet, Maria Molins, Mariam Bachir, Mercè Arànega, Andrea Montero o Vicky Luengo, juntament amb els actors Miki Esparbé o David Verdaguer, entre d’altres, han assistit a la recepció exclusiva amb els acadèmics. L'exentrenador del Barça Johan Cruyff, protagonista del documental L'últim partit. 40 anys de Johan Cruyff a Catalunya, també ha passat per la catifa vermella del Palau Robert.

La festa va comptar amb una ben nodrida presència institucional amb noms com Ferran Mascarell, Conseller de Cultura; Marc Lòpez, director de l'Àrea de l'Audiovisual; Carles Combarros, diputat adjunt de Cultura Diputació de Barcelona; Camilo Tarrazón, president del Gremi Empresaris de Cinemes de Catalunya; José Enrique Monterde, president de l’ACCEC.

L'’animació torna a la gran cita del cinema català

En el recompte general de pel·lícules que participen en aquesta edició, s’observa una lleugera disminució respecte a la inscripció de l’anterior edició en les pel·lícules en llengua catalana, 3 menys; en llengua no catalana, 4 menys; i pel·lícules per a televisió, 3 menys. El nombre de documentals inscrits és el mateix i destaca la participació de 2 pel·lícules d’animació, després d’una edició sense cap candidata en aquesta categoria. La participació de talent català en pel·lícules no catalanes també ha disminuït, 4 menys. Cal recordar que la participació als Premis Gaudí és voluntària.

Participen als VII Premis Gaudí 26 pel·lícules catalanes, 10 pel·lícules en llengua catalana i 16 pel·lícules en llengua no catalana.

Pel que fa a les pel·lícules documentals, es manté la xifra de l’any passat amb 17 inscripcions, un gènere que s’adapta a les condicions de producció actuals.

Les dues pel·lícules d’animació que s’han inscrit, passaran directament a la segona volta de votacions dels acadèmics.

En la categoria de pel·lícules per a televisió hi participen 6 produccions, reflectint la davallada de la producció de les televisions públiques.

També s’han inscrit 7 produccions que compten amb la participació de talent català, és a dir, professionals catalans o residents a Catalunya dels diferents oficis del cinema que han aportat el seu talent i han contribuït a l'èxit de pel·lícules no catalanes.

En la categoria de curtmetratges es van inscriure 50 produccions, 9 més que a l’edició anterior, que van ser considerades per una comissió de selecció professional que n’ha escollit 10.

Finalment, les 10 pel·lícules europees -totes les que no son catalanes- han estat seleccionades per una comissió formada per membres de l’Associació Catalana de Crítics i Escriptors Cinematogràfics, ACCEC, i membres de l’Acadèmia.

Calendari VII Premis Gaudí:

El dimarts 9 de desembre de 2014 s’inicia la primera volta de votacions i comença la cursa.

Dimarts 30 de desembre de 2014, a l’Auditori de La Pedrera, tindrà lloc la lectura de les quatre nominacions que opten a les 22 categories dels VII Premis Gaudí.

Diumenge 1 de febrer de 2015: Gala de lliurament dels VII Premis Gaudí.

Crèdits Acadèmia del Cinema Català:

Actualment l’Acadèmia té 371 membres i es regeix per una Junta Directiva escollida per l’Assemblea, formada per Isona Passola, presidenta; Sergi López, vicepresident; Elisa Plaza, secretària; Maria Rosa Fusté, tresorera i els vocals Pep Armengol, Josep Maria Civit, Aina Clotet, Cesc Gay, Edmon Roch i Clara Segura. Montse Majench exerceix de Directora i Míriam Sánchez, de Coordinadora.

Patrons de l’Acadèmia del Cinema Català: 

GENERALITAT DE CATALUNYA – DEPARTAMENT DE CULTURA / AJUNTAMENT DE BARCELONA / DIPUTACIÓ DE BARCELONA / FUNDACIÓ SGAE / EGEDA - FILMOTECH / AISGE / GREMI D’EMPRESARIS DE CINEMES DE CATALUNYA


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More