dijous, 15 de desembre del 2016

Actes organitzats per Amics de la Gent Gran

Amics de la Gent Gran és una organització de voluntaris 
que treballen per a millorar la qualitat de vida de les persones grans, 
aquelles que ens han ensenyat tot el que sabem 
i ens han aplanat el camí per a creixer i viure en llibertat. 



- Amics de la Gent Gran organitza 14 Dinars de Nadal solidaris a 11 ciutats de Catalunya, amb la participació de prop de 600 persones grans convidades, i acompanyades per més de 500 voluntàris que els donen suport durant l’any

- El Pare Manel rebrà el Premi Amics de la Gent Gran 2016 per la seva contribució social, en el transcurs de la celebració d’un d’aquests dinars a Barcelona

El Nadal, període de celebració per a la gran majoria de la societat, és un moment de l’any especialment delicat per a les persones grans que es troben soles. Les persones grans són les que ens han transmès sabiesa i tradició, però paradoxalment més de 175.000 d’elles el viuran enguany soles.

Entre les persones grans, l’índex de soledat ha anat augmentant de manera sostinguda durant les últimes dècades. Segons l’Enquesta de Condicions de Vida de la Gent Gran 2006 (IMSERSO-CIS), un 59,2% de les persones grans que viuen soles han expressat patir soledat i aïllament, la incomprensió, la nostàlgia, la tristesa o la impotència, són sentiments vinculats a aquesta problemàtica, una situació que s’agreuja en aquestes dates.

Davant aquest problema, Amics de la Gent Gran posa en marxa tot un seguit d’accions per Nadal i celebrarà amb les persones grans a qui dóna suport el tradicional Dinar de Nadal, que tindrà lloc dissabte 17 de desembre. Gràcies al desenvolupament de la seva acció social i sensibilitzadora a nous municipis i territoris, enguany aquesta celebració tindrà lloc a 11 ciutats diferents de Catalunya, amb un total de 14 dinars. Al voltant de 600 persones grans participaran en aquestes celebracions, acompanyades per voluntaris i voluntàries que els donen suport durant l’any i els ajudaran en els desplaçaments d’aquell dia. Els dinars de Nadal s’organitzaran a Badalona, Barcelona (4 dinars), Cambrils, Granollers, l'Hospitalet de Llobregat, Vic (Osona), Reus, Sabadell, Santa Coloma de Gramenet, Sant Cugat del Vallès i Vilanova i la Geltrú.

Durant la celebració del Dinar de Nadal a Barcelona, es concedirà el Premi Amics de la Gent Gran 2016al Pare Manel. Nascut el 1945, el Pare Manel rebrà aquest guardó per la seva contribució social incansable. El seu treball de carrer es vehicula a través de la fundació Pare Manel, des d’on lluita amb diversos programes contra l’exclusió social, especialment al Districte de Nou Barris de Barcelona.

Es tracta de la 7a edició d’aquest premi, que en anteriors edicions també ha reconegut una persona gran: l’actriu Montserrat Carulla (2015); la il·lustradora Roser Capdevila (2014); l’activista i economista Arcadi Oliveres (2013); Neus Català, lluitadora antifeixista (2012); l'escriptor Josep Maria Espinàs (2011); i el metge i humanista Moisès Broggi (2010).

Els dies següents a aquests dinars, centenars de voluntaris i voluntàries lliuraran un regal de Nadal a les prop de 1.300 persones grans que acompanya l’entitat. Un petit obsequi que anirà acompanyat d'una estona de caliu humà i conversa. Així mateix, les persones voluntàries augmentaran el nombre de visites a les persones grans durant les dates nadalenques. Fins i tot, algunes persones grans podran gaudir de la taula, el bon ambient i les tradicions pròpies d’una família voluntària que els acollirà.

Campanya de donatius i sensibilització

Amb la voluntat de tornar a fer partícips a les persones grans de la tradició que ens han transmès, Amics de la Gent Gran ha iniciat la campanya de Nadal per aconseguir donatius i per sensibilitzar la societat sobre l’aïllament social que pateixen les persones grans, especialment durant les dates nadalenques. Aquestes contribucions són decisives per tirar endavant totes les accions que desenvolupa l’entitat i que les persones grans puguin gaudir d’un Nadal en companyia. Les vies per col·laborar són a través d’Internet (formulari de donacions); per transferència bancària: La Caixa (ES51 2100 0900 92 0211405107) / Triodos Bank (ES55 1491 0001 28 2011508724); o per telèfon: 932 076 773.

Sobre Amics de la Gent Gran

Amics de la Gent Gran és una organització de voluntariat que lluita contra la soledat i la marginació social de les persones gran, mitjançant l’acció de voluntàries i voluntaris que les acompanyen i la sensibilització de la societat. Durant el passat 2015 ha donat suport a 1.244 persones grans, gràcies a la tasca desinteressada de 1.468 persones voluntàries i l’ajuda de 2.686 persones sòcies i donants. Aquesta acció social es desenvolupa a 6 delegacions (Badalona, Barcelona, Cambrils, Osona, Sabadell, Santa Coloma de Gramenet, Sant Cugat del Vallès i Vilanova i la Geltrú) i 3 ciutats (Granollers, l’Hospitalet de Llobregat i Reus). L’entitat va ser guardonada amb la Creu de Sant Jordi 2012 i forma part de la Federació Amigos de los Mayores (Catalunya, Madrid i València). També és membre de la Federació Internacional de Les petits frères des Pauvres (França, Canadà, Estats Units, Alemanya, Irlanda, Suïssa, Polònia i Espanya).

DINAR DE NADAL D’AMICS DE LA GENT GRAN A BARCELONA
Data i hora: Dissabte 17 de desembre, 13.30h
Lloc: Hotel Alimara (Carrer de Berruguete, 126, 08035 Barcelona)

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More