dimarts, 27 de desembre del 2016

Funció Cap d'any amb Scaramouche


SCARAMOUCHE · TEATRE VICTÒRIA DE BARCELONA · FUNCIÓ CAP D’ANY 
Una nit de cap d'any original, acompanyant als herois de la revolució francesa
Els actors d’Scaramouche celebraran la nit de Cap d’Any amb el públic del Teatre Victòria


Més de 60.000 espectadors ja han vist el magnífic musical de gran format de Dagoll Dagom 
(Foto TV)

Dissabte 31 de desembre els actors del musical SCARAMOUCHE celebraran la nit de Cap d’Any amb el públic del Teatre Victòria amb una funció especial amb cotilló, raïm i música en directe interpretada per l’orquestra que acompanya cadascuna de les representacions des de la seva estrena, el passat 29 de setembre. 

Brindareu i ballareu amb els herois revolucionaris i els nobles reaccionaris que, durant una estona, es barrejaran amb els espectadors per donar la benvinguda al 2017.

Més de 60.000 persones s’han deixat sorprendre i seduir per SCARAMOUCHE, una comèdia musical de gran format per a tots els públics creada per la factoria DAGOLL DAGOM amb la direcció de Joan Lluís Bozzo, la música d’Albert Guinovart i la producció d’Anna Rosa Cisquella. El muntatge s’inspira en les grans pel·lícules de capa i espasa com Scaramouche d’Stewart Granger, El presoner de Zenda, Els 3 Mosqueters, El Tulipán Negro o La carrosse d’or de Renoir i en grans lectures d’autors de teatre com Shakespeare i la seva Comèdia dels errors, passant per Goldoni, Molière i en el Büchner de La mort de Danton.

UN GRAN MUSICAL CATALÀ DE CREACIÓ

Scaramouche reuneix en escena 18 actors i 11 tècnics que intervenen a un ritme trepidant. Toni Viñals (Scaramouche), Ana San Martín (Olympia), Ivan Labanda (Marquès de l’Echalonne), Mireia Mambo (Camilla), Jordi Coromina (Bartolo), Clara Moraleda (Fanny), Albert Mora (Philippe), Frank Capdet (Coullardin), Anna Alborch (Madame) i Pep Ferrer (Dégeon) encarnen els personatges principals que actuen amb Eduard Mauri, Pitu Manubens, Jan Forrellat, Lucía Torres, Cristina Murillo, Mireia Dolç i Neus Pàmies. A aquest elenc d’actors i actrius s’hi suma l’orquestra en directe formada per 13 músics i dirigida per Joan Vives.

(Foto TV)
La lluita d’espases és un dels elements fonamentals d’Scaramouche: el mestre d’armes Jesús Esperanza, amb una àmplia experiència en coreografies d’esgrima al teatre i al cinema —Alatriste, El laberinto del fauno—, ha estat l’encarregat de donar-li l’espectacularitat que li correspon. La riquesa de l’època en matèria de vestuari dóna a l’espectacle un ampli ventall dissenyat per l’escenògrafa i figurinista Montse Amenós, que ha pogut projectar vestits de luxe plens de color i brillantor.

LES CANÇONS D’SCARAMOUCHE, A CASA

La música d’Scaramouche és una creació d’Albert Guinovart que ret homenatge a grans artistes de l’imaginari sonor de tota una generació, que va des de Renato Carosone fins a Mozart, passant per les músiques de les pel·lícules d’aventures. L’espectacle combina, doncs, música clàssica, romàntica i popular i aborda cada grup de personatges —la noblesa, els comediants i el poble— amb un tractament específic. Aquesta distinció es fa extensiva a la seva procedència, adaptant la partitura als estils musicals predominants a l’època a França i Itàlia.

El disc, enregistrat en directe al Teatre Victòria, recull un total de trenta temes i conté fragments enregistrats amb l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, dirigida per Joan Vives amb 60 músics que aporten la grandiositat sonora pròpia de les bandes sonores cinematogràfiques.

Les lletres estan escrites conjuntament per Joan Lluís Bozzo, Joan Vives, col·laborador habitual de la companyia i David Pintó, ajudant de direcció dels darrers espectacles de Dagoll Dagom. 

Al web d’Scaramouche (www.scaramouche.cat) podeu trobar-les totes. Vives també dirigeix els 13 músics que interpreten la música d’Scaramouche en directe a cada funció al fossat del Teatre Victòria. 

SINOPSI ARGUMENTAL

L’any 1789, el poble de França es mor de gana i és castigat per una noblesa autoritària i injusta. Els ciutadans francesos, molestos amb aquesta situació, es comencen a plantejar una necessitat de canvi. En aquest context de revolta, Scaramouche, un heroi emmascarat, esdevindrà el defensor del poble que escriurà pamflets revolucionaris i s’enfrontarà amb l’aristocràcia donant esperança a tothom.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More