divendres, 9 de desembre del 2016

Homenatge Bigas Luna al Texas


"BIGAS LUNA TRIBUT"
HOMENATGE AL DIRECTOR BIGAS LUNA,
ALS CINEMES TEXAS
EL DILLUNS 12 DE DESEMBRE.

Amb l'assistència de:

SANTIAGO FOUZ, 
CATEDRÀTIC DE LA UNIVERSITAT DE DURNHAM, 
i COORGANITZADOR DE L´ACTE, 
ALFREDO MARTÍNEZ,  CATEDRÀTIC  DE LA UNIVERSITAT DE MELBOURNE,
BETTY BIGAS, FILLA DE BIGAS LUNA, 
i VENTURA PONS, DIRECTOR DELS CINEMES TEXAS.

AQUEST HOMENATGE ORGANITZAT PER BETTY BIGAS I PER LA UNIVERSITAT DE DURNHAM ESTÀ FENT UN RECORREGUT MUNDIAL.

VA COMENÇAR PER SANT FRANCISCO, NEWCASTLE, ARA BARCELONA I L´ANY VINENT A LOS ANGELES.

Els cinemes Texas, en col·laboració amb la Universitat de Durham (Regne Unit), una de les universitats més importants i prestigioses, amb una gran reputació i resultats reconeguts internacionalment en investigació i educació, celebraran els dies 12, 13 i 14 de desembre la carrera de l'internacionalment aclamat director de cinema Bigas Luna. 

L'homenatge inclourà la projecció de 4 de les seves pel·lícules més conegudes, amb presentacions d'acadèmics internacionals especialistes en el seu treball.

Aquest homenatge al famòs director català, mort en 2013, és part d´una sèrie d´esdeveniments organitzats per la filla del director, Betty Bigas, i l´investigador i professor de la Universitat de Durnham, Santiago Fouz Hernández, que van començar a Sant Francisco al març de 2015 i que van continuar a Newcastle. Barcelona és la tercera ciutat en aquest tribut internacional, que continuarà aper Los Angeles el 2017.

Les projeccions tindràn lloc en els Cinemes Texas C/ Bailèn, 205, a la Sala 3, de nom Bigas Luna, dedicada al famòs director. 

Preu de l´entrada: 3 €.


Dilluns 12 de desembre

18.30 h. Fhotocall

20:00 h.- Es projectarà “Jamón, Jamón” (1992), amb presentació de Santiago Fouz Fernández, professor titulat de la Universitat de Durnham en el Regne Unit i co-organitzador de l´esdeveniment. Després de la projecció, el públic assistent serà convidat a vi. cava i cervesa per gentilesa de Vallformosa i Moritz i també a degustació de pernil.


Dimarts 13 de desembre 

20:00h. - Es projectarà “Huevos de Oro” (1993) . 
22:30h.- Es projectarà “La teta i la lluna” (1994), presentada pel catedràtic Alfredo Martínez Expósito, de la Universitat de Melbourne a Austràlia, completant així la famosa trilogia de “Retrats Ibèrics” de Bigas Luna.


Dimecres 14 de desembre

20:00 h. - Es mostrarà una versió restaurada de “Bilbao” (1978), una pel·lícula clau en la filmografia del director, protagonitzada per Isabel Pisano i Àngel Jové.

La pel·lícula serà presentada per la catedràtica Carolina Sanabria, de la Universitat de Costa Rica, autora del llibre “Bigas Luna, el ojo voraz” (2010).

Trailer promocional:

https://www.youtube.com/watch?v=ZeTyNNzI5Z4

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More