VERNISSATGE, de Cia. La Trama Produccions, dirigida per Marilia Samper,- i
EL LLARG DINAR DE NADAL, de la Ruta 40
Doble programació a El Maldà fins el 15 de gener.
Gaudiu i regaleu teatre. La millor proposte per aquestes Festes
Un home és convidat per una parella d’amics a la celebració de la seva recent decorada casa. Però ben aviat, el que semblava que podia ser una vetllada agradable, acaba convertint-se en un autèntic malson.
Sota l’aparença d’una parella feliç, moderna i exitosa, que creu que la seva manera de viure és la correcta, s’embranquen en un allau de crítiques per a condemnar les decisions vitals del seu amic, revelant a poc a poc els dos éssers fràgils i buits que són i que han construït tot un món d’aparences amb l’única finalitat que rebre l’aprovació de l’altre.
Vernissatge és una obra escrita el 1975 per l'autor txec Vàclav Havel, un escriptor i dramaturg revolucionari i prohibit, que es va convertir en l'últim president de Txecoslovàquia i primer de la República Txeca. Precisament, el 2016 és el 80è aniversari del naixement de l’autor i al desembre el 5è de la seva mort. El gener de 2017 és el 40è aniversari de Carta 77, el moviment pels drets civils que va liderar. La peça que es representarà va ser escrita durant un període de forta repressió, posterior a la Primavera de Praga de 1968. En aquest període Havel era un autor prohibit i les seves obres circulaven clandestinament i es representaven a l'estranger.
Vernissatge és, també, una història perfectament extrapolable al moment en que vivim, tot i haver-se escrit el 1975. L'espectacle "ens parla de la hipocresia de la tendència de l’auto-realització que tant es persegueix en els nostres dies i que no deixa de ser sinó una pantalla que amaga, al seu darrere, postures del més pur conservadorisme" - comenta la directora, Marilia Samper.
Vernissatge és cínica i punyent, una obra que parla de la lluita per la identitat, el materialisme i la falsa moral. Conte de tots Sants, Una redempció musical, és una revisió del Conte de Nadalde Dickens, decorada amb cançons de musicals contemporanis que ens mostrarà que el món no ha canviat tant des del Londres del 1800.
Una versió que va començar amb la pregunta, "Que passaria si els esperits del Conte de Nadal vinguessin a visitar un banquer del s. XXI?" i que des d'aleshores ha canviat molt i el banquer ara és un empresari, i els esperits en lloc de visitar-lo, l'atabalen amb malsons.
El llarg dinar de Nadal, a partir de l'obra en un acte escrita pel dramaturg nord-americà Thornton Wilder l'any 1931.
El llarg dinar de Nadal (Premi Butaca 2015) de la Cia. La Ruta 40 relata el transcurs de noranta anys al menjador de la casa dels Bayard celebrant el Nadal. Noranta dinars de Nadal passen davant dels ulls dels espectadors mostrant els canvis de costums i hàbits d'una part de la societat americana amb el pas del segle XIX al XX.
Seguint la línia que caracteritza la companyia l'espectacle aposta per un teatre d’històries i d’actors, artesà i amb una mirada contemporània. El muntatge reflexiona sobre la condició humana, la vida, la mort i la recerca de la felicitat jugant de manera molt particular amb el pas del temps.
La Ruta 40 és una companyia de teatre fundada el 2011 a Barcelona pels actors Alberto Díaz, Albert Prat i Sergi Torrecillaamb l'objectiu de donar sortida a noves inquietuds artístiques i generar projectes propis, tant de creació com de representació de textos ja existents. La cia. aposta pel teatre de text i d'actors.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada