dimarts, 20 de desembre del 2016

Maria del Mar Bonet, 50 anys d'escenaris


Maria del Mar Bonet celebra 50 anys d’escenaris amb una gira,
 on reinterpreta la seva obra en directe i l’estrena internacional del seu nou disc Ultramar

Maria del Mar Bonet acompanyada d'amics durant l'acte de celebració  (Foto TV)
Maria del Mar Bonet fa 50 anys dalt dels escenaris. L'efemèride agafa la cantant mallorquina més internacional en plena activitat: un nou disc, 'Ultramar' -que surt al carrer a principis d'any i s'estrena en directe a la tardor- i una extensa gira local, estatal i internacional on revisitarà bona part de la seva obra.
El dilluns  19 de desembre de 2016 varen arrencar els actes de celebració dels 50 anys d’escenaris de Maria del Mar Bonet amb una recepció a l’Ovella Negra de Barcelona, el local on la cantant mallorquina va fer el seu primer concert un dia com aquell fa exactament 50 anys. Gràcies a aquell concert, Maria del Mar Bonet va convertir-se en el membre número catorze del reconegut grup d’Els Setze Jutges.

La celebració continuarà amb dos primers concerts dimecres 21 i dijous 22 de desembre als Lluïsos d’Horta, el barri on va tenir la seva residència quan va arribar a la capital catalana. En aquestes cites Maria del Mar Bonet presentarà 50 anys d’escenaris, un espectacle que recull bona part dels temes més emblemàtics de la seva carrera. Serà el preludi d’una extensa gira que la durà a Balears, Catalunya, el País Valencià i tot l’Estat Espanyol, però també a Itàlia, Tunísia, Regne Unit, Egipte, Grècia i Xipre, entre altres.

Igualment, en aquest any de celebració, Maria del Mar Bonet repassarà en molts dels seus concerts els treballs discogràfics més representatius de la seva carrera. La primera d’aquestes sorpreses tindrà lloc divendres 10 de febrer al festival Barnasants, on Maria del Mar Bonet i Quico Pi de la Serra tornaran a interpretar l’àlbum QUICO-MARIA DEL MAR, un material enregistrat l’any 1979 amb motiu dels concerts que van realitzar plegats al Teatre Romea de Barcelona.

SABA DE TERRER, disc integrat per cançons populars mallorquines -on enregistra per primer cop El cant de la Sibil·la i presentat a la Plaça del Rei l’any 1979- serà l’argument del concert programat el 2 de juny al Tradicionàrius

Divendres 1 de setembre, Sueca serà l’escenari de la reinterpretació d’ALENAR LLULL, que commemora la figura de Ramon Llull, “paradigma del que hauria de ser la humanitat: aventurer, poeta, científic, filòsof i lliure” segons explica ella mateixa. L’espectacle uneix els discos “Alenar” (1977) -on recupera la cançó «Què volen aquesta gent?», que havia estat censurada des del 1968- i “Amic, Amat” (2004), el disc més místic de la cantant.


El seu nou disc: Ultramar


Cinc anys després del primer concert de Maria del Mar Bonet a L’Havana, arriba el seu 35è treball, ULTRAMAR, un disc enregistrat aquest passat estiu a Cuba on apareix acompanyada pel pianista José María Vitier, el contrabaixista Jorge Reyes, el tresero Pancho Amat i el flautista Jose Luis Cortés, que es publicarà durant el primer trimestre de 2017. S’estrenarà el 22 de setembre al Gran Teatro de la Habana (Cuba), arribant seguidament el 30 de setembre al Teatre Principal de Palma, el 8 d’octubre al Teatre Principal de València, el 13 d’octubre al Gran Teatre del Liceu de Barcelona i el 15 d’octubre a Madrid.


Concert en solidaritat amb els refugiats:


La celebració de 50 anys de carrera d’una de les veus més representatives de la Mediterrània no podia deixar de fer referència a la terrible situació que estan vivint en aquests moments milers de persones en aquest indret geogràfic del planeta. Com a part de les activitats de la celebració, durant l’any 2017 tindrà lloc el 27 de maig a Ventalló (Alt Empordà) un concert de solidaritat en col·laboració amb l’ONG Proactiva Open Arms.


Exposició:


Molts coneixen l’amistat personal que durant anys varen mantenir Maria del Mar Bonet i el fotògraf Toni Catany. El que molta gent no coneix és que Catany va ser l’autor de les imatges que il·lustraven les portades de la major part dels seus discs. En col·laboració amb la Fundació Toni Catany el mes de setembre s’inaugurarà a Llucmajor una exposició, inèdita fins al dia d’avui, de tota l’obra realitzada pel fotògraf i inspirada en la persona i el treball artístic de la cantant.


Llibre:


Els pensaments i les idees de l’artista mallorquina al voltant de qüestions personals, artístiques, socials i polítiques vertebren, en paral·lel al repàs de la seva trajectòria professional, un llibre de MEMÒRIES I PENSAMENTS. L’obra, fruit de les hores de conversa entre la cantant i el periodista Jordi Bianciotto, està editada per ARA Llibres i es presentarà el proper 6 de març a la Casa del Llibre de Barcelona. 

Nou web oficial de l’artista:  www.mariadelmarbonet.com

Volem recuperar un vídeo del tema "Que volen aquesta gent" en aquest  ENLLAÇ

Des de aquí la nostra felicitació més entranyable per a l'admirada Maria del Mar Bonet!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More