divendres, 30 de desembre del 2016

Concert A Grup Vocal


PRÍNCEP DE LES ESTRELLES
Diumenge 3 de desembre a las 12h. al
Teatre Zorrilla 
Carrer del Canonge Baranera, 17 de Badalona

 A Grup Vocal irromp en la cartellera catalana amb un nou i original espectacle
de Teatre Musical per a tota la família.
Amb llibret i música de Marc Sambola, lletres de Yasmina Rincón
i la contundència d'un dels grups més destacats del concurs televisiu Oh Happy Day de TV3.


Amb: 
Iris di Casi,  Laura Manchón,  Laura G. Ballbé,  Laura Bacaria,  Ana Extremera,  
Júlia Diaz,  Patricia Constantí,  Mònica Llurba,  Lourdes Perera,  Francesc Abril, 
Raimon Ferrer,  Anibal Miranda  i  Marc Lluís Fernández com Artaban.

“ARTABAN príncep de les estrelles” és la culminació de mesos de feina a la recerca d’una història nova, entranyable i màgica a través d’un text i unes lletres actuals que parlen de tu a tu amb l’espectador.

A través d’unes cançons plenes de ritme i llum, aquest espectacle per a totes les edats vol ser un referent de contingut i sobretot de qualitat.

SINOPSI

La nit de Reis és una d'aquelles nits especials on els nervis solen jugar males passades. En Blai, curiós de mena, no pot dormir i vol comprovar si realment els Reis Mags entren a casa. La seva germana Clàudia el descobreix, però en comptes de renyar-lo, li proposa fer un viatge màgic a través de la llegenda del príncep Artaban. Així, amb sort, els nervis s'esvairan.

Aquest jove príncep és cridat per les estrelles a seguir un estel, que el guiarà a un punt de trobada on l'esperen tres Reis Mags.

Empès per una força interior, el nostre protagonista inicia un viatge perillós i apassionant, però no ho fa sol; l'acompanyen les seves dues patges Roseta i Caterina, gandules com cap altre. Junts viuran mil aventures i coneixeran a gent meravellosa. De cada trobada Artaban n'extreu una valuosa lliçó, descobrint que significa ser genuí, confiar en un mateix, que és l'amor i que la felicitat no té sentit si no tenim amb qui compartir-la. Al final del seu llarg viatge el príncep Artaban aprèn el missatge més valuós: 

 A vegades el destí és el mateix punt de partida, però necessitem fer un gran viatge i aprendre dels altres, per adonar-nos d'aquest petit gran detall.
Sinopsi.

Marc Sambola, Director Artístic de l'espectacle, ens diu:

"Alegra't de la vida perquè ella et dóna l'oportunitat d'estimar, de treballar, de jugar i de mirar a les estrelles." Henry Van Dyke, autor de la novel·la curta The Other Wise Man, en la que està inspirat aquest espectacle.

En Blai i la Claudia resseguiran el conte en primera persona, entrant i sortint de la història en tot moment, així com només els més petits saben fer. Aquest jove príncep és cridat per les estrelles a seguir un estel, que el guiarà al punt de trobada, on l'esperen tres Mags i emprèn un viatge perillós i apassionant a pesar de no sentir el suport de la seva gent més propera. En aquesta empresa no hi anirà sol, l'acompanyen les seves dos patges Roseta i Caterina, gandules com cap altre i junts viuran mil aventures i coneixeran a gent meravellosa.

Artaban ajudarà al Fèlix, que es troba assetjat per uns companys de classe, a través del millor consell que pot donar un amic: ser genuí, confiar en un mateix i aprendre que les diferencies ens fan ser més rics com a persones.

També descobrirà l'amor; un amor sense xantatges, lliure i sincer, amb la Princesa Ginebra.

Més endavant ajudarà a un poble a repartir millor les seves riqueses per a què tots puguin tenir de tot i així comprovar que la felicitat no té sentit si no tenim amb qui compartir-la. Arriba el final del seu viatge amb un gran contratemps però és en aquell precís instant on Artaban aprèn la lliçó de la seva vida: A vegades el destí és el mateix punt de partida, però necessitem fer un gran viatge i aprendre dels altres per adonar-nos d'aquest petit gran detall.  Tots Volem Seguir l'Estel.

A finals de l'any 2015 em van proposar fer un petit espectacle per rebre a Ses Majestats els Reis d'Orient a la Seu del Districte de Nou Barris de Barcelona. Em contactaven com a director artístic d'A Grup Vocal, formació finalista a la segona edició del concurs de TV3, Oh Happy Day i, amb ells, havíem de crear un petit espectacle per fer l'espera més amena.

Després d'uns anys dedicant-me al públic familiar amb diversos espectacles com Tom Sawyer Detectiu o Berta i el seu Robot, tenia clar que volia crear una nova música moderna i elaborada i necessitava algú que crees unes lletres amb força, que despertes tots els sentits dels més petits de la casa però també que transportes als més grans a la seva infantesa.

Només hi havia una persona que creia capaç de fer un treball així: la Yasmina Rincón amb molts anys d'experiència treballant amb nenes i nens a les escoles, però també per a televisió i cinema com a Coach. Ella com a dramaturga i creadora té un sentit i un olfacte extraordinari per traslladar en paraules les emocions més sinceres i amagades que tots tenim a dins.

Vam treballar de valent per crear sis cançons especials per aquell dia i va néixer "Que la màgia duri tot l'any": Un cicle de cançons de Nadal amb la intenció que perduressin més enllà d'aquella única data de representació.

Finalment dins la meva tasca de documentació vaig anar a parar a la novel·la curta de Henry van Dyke, The Other Wise Man on un jove príncep és cridat a seguir un estel, que s'alça al firmament, per arribar a Betlem. Però el més important d'aquell viatge no serà el punt de trobada amb els altres Mags sinó el viatge en si i tota aquella gent que trobarà en el camí.

La història del jove Artaban em va captivar i de seguida vam pensar que podia ser el fil conductor d'aquelles cançons.

Aquell dia vam rebre les més entranyables i boniques crítiques que podíem esperar de petits i grans i es va fer evident que havíem de fer créixer l'espectacle fins a donar-li l’entitat que es mereixia.
Així va néixer "ARTABAN Príncep de les estrelles".

Amb ell descobrirem que la felicitat no té sentit si no la podem compartir, que ser genuí, i diferent de la resta, és un valor a fomentar i no quelcom per avergonyir-se. Que estimar a algú també significa deixar-li perseguir els seus propis somnis i que els somnis són necessaris per créixer com a persona.

Escriure amb honestedat, sinceritat i il·lusió ha estat el nostre repte i espero sincerament que cada detall, meditat amb molta cura, transporti a tothom a una nova història, una nova llegenda, que vol fer-se lloc al cor de grans i petits en aquesta època tan bonica que anomenem Nadal i sobretot, sobretot, aprendre que aquesta màgia hauria de perdurar tot l'any.

Yasmina Rincón Rivero Lletres i Acting Coach, afegeix:

Vet aquí una vegada…  Així comencen els contes que tots hem escoltat alguna vegada. I la meva història com a acompanyant d’esperits inquiets, comença en una classe de dansa on una professora em va fer pensar en el fet que podria donar classes a nens. D’ençà d'aquell dia que ells han estat el meu motor.

Fa temps, el Marc Sambola i jo vam treballar junts, ens va agradar la manera que teníem cadascú d’expressar mitjançant el seu medi. Un cop acabat el projecte i amb ganes de més, ens vam prometre tornar a crear ben aviat alguna història. I aquesta va arribar en format Nadalenc. Em va demanar una cosa formidable i em va demostrar de nou, la seva valentia i la confiança que dipositava en mi i amb el projecte.

Havíem de crear cançons inèdites, nadales amb una realitat quotidiana. Evidentment de seguida ens hi vam capficar. La manera de crear “Que la màgia duri tot l’any”, va ser mirant, escoltant als protagonistes de la proposta. Els nens i nenes del món.

Per tant no només calia fer volar el nostre imaginari, sinó acostar-lo a la seva realitat, a un món extraordinari que batega amb molta força i sempre té un munt de coses importants a explicar. Recordar cada moment de quan vam ser més petits, de com vam viure dia a dia de Nadal. Què podríem desitjar, sentir, què ens agradava més o menys i, sobretot, no tenir por de dir-ho. Les cançons van funcionar tan bé que el nostre estimat Marc Sambola, va anar més enllà i va decidir crear un espectacle on el protagonista viatgés arreu del món buscant respostes. Artaban, príncep de les estrelles. Al camí trobarà amics especials i viurà moltes aventures. De la mateixa manera que el Marc i jo composant i escrivint, vivint les nostres.

De vegades als moments de creació, de cop i volta em quedo en blanc. L’imaginari com si d’una ampolla d’art es tractés, sembla com si s’hagués buidat. Aleshores agafo i marxo al carrer, em colo a alguna de les classes dels meus companys de teatre i escolto als alumnes. I vet aquí que es crea la màgia i ells amb la seva energia, amb el seu imaginari tornen a fer que la meva ampolla 6 d’art s’ompli, i aleshores el meu cap no pot parar de crear, de veure infinites possibilitats pels amics d’Artaban i per a ell una de ben especial. Compartir el que hem creat per nosaltres és tornar el que ells, els nens, en algun moment ens han regalat. Per tant, esperem estar a l’alçada!

A grup vocal.

És un dels grups vocals més polifacètics del panorama musical català actual i s'ha erigit com una de les formacions amb més espectacle sobre l'escenari, una gran intuïció musical, potència vocal i coreografies plenes d'energia. 

Finalistes a la 2a edició del programa “Oh Happy Day” de TV3 sota el nom d’Amarcord, ha participat també al concurs de talents de Gestmusic per TVE "Insuperables", ha estat el cor de la gala dels “Premios Max de las Artes Escénicas” l’any 2015 i ha actuat al programa “Tu Cara Me Suena” d’Antena3. 


A més, A Grup Vocal ha actuat arreu de Catalunya, destacant el cicle “Veus Pedrera Endins” a la Casa Milà de Gaudí, al Festival Internacional de Música de Cantonigròs, a la Cripta de la Colònia Güell, al Teatre Coliseum de Barcelona i actualment presenten el seu treball discogràfic "Play" amb un nou espectacle que porta el mateix nom. 

Compost per 12 cantants i dirigits per Marc Sambola, A Grup Vocal té una àmplia vocació pedagògica que els ha portat a traslladar la seva passió per la música coral i la dansa a les aules, amb un ampli ventall de matèries a través de les cançons i coreografies més populars del grup. La seva oferta s’amplia amb la creació d’un nou espectacle original de teatre musical: “ARTABAN príncep de les estrelles” és la culminació de mesos de feina a la recerca d’una història nova, entranyable i màgica a través d’un text i unes lletres actuals que parlen de tu a tu amb l’espectador. 

A través d’unes cançons fresques, plenes de ritme i llum, aquest espectacle per a totes les edats vol ser un referent de contingut i sobretot de qualitat.

www.agrupvocal.com

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More