dimecres, 14 de desembre del 2016

Nora, a la Sala Àtrium


Trilogia de la imperfecció: NORA (A partir de casa de nines) de H.Ibsen 
a la Sala Àtrium, (C/ Consell de Cent, 435.Barcelona)

Raimon Molins dirigeix i adapta aquesta trilogia als nostres dies, 
apostant pel mateix repartiment per totes tres obres;
les actrius Mireia Trias i Patrícia Mendoza (membres de la companyia Sala Atrium), 
Gal·la Sabaté, una nova actriu a descobrir i Oriol Tarrassón en el rol d’actor de teatre,
 després de dirigir vuit espectacles amb la seva pròpia companyia Les Antonietes.


Esteu escoltant l'entrevista amb Mireia Trias

Casa de nines, La senyoreta Júlia i La Gavina són les tres grans obres de la literatura dramàtica triades i adaptades per la companyia Sala Atrium sota el paraigua de La trilogia de la imperfecció. 

Una trilogia a partir de la dona però amb un crit per a tota la humanitat. Tres punts de vista masculins sobre tres dones que volen i necessiten anar més enllà del rol adquirit socialment per apropar-se al seu jo més íntim, humà i per tant allunyat d’allò que ens fan entendre que és el correcte, allò que s’espera… allò perfecte. 

La Nora que presenta Atrium és una adaptació que es basa en la història dels Helmer (Torvald i Nora) però també amb la de la Kristine i, en el nostre cas Oda, el personatge femení que substitueix l’original Sr.Krogstad. Segueix sent el resultat d’un nou teatre que busca, per sobre de tot, una moral en crisi i que entra en el debat de la complexitat de viure entre allò social i allò individual. 

No és doncs només uns història sobre una dona, la Nora, sinó que en la nostra proposta -i creiem que en la d’Ibsen- ja no existeixen herois o heroïnes. Ibsen proposa el que entenem com a teatre modern. 

Un teatre per al debat. Un teatre crític amb la societat i amb la moral imperant. Un teatre on l’objecte artístic és l’individu més enllà del seu status social, l’individu enfrontat al seu silenci, al seu íntim desig. L’individu i la seva autèntica i veritable identitat.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More