divendres, 30 de desembre del 2016

Sik Sik y Otros al Teatre Akadèmia



Fins el 15 de gener, Guido Torlonia dirigeix 'Sik Sik y otros' al Teatre Akadèmia
amb:   Pep Molina,  Annabel Totusaus,  Xavier Capdet  i  Javier López

L'obra està formada per tres comèdies de l’autor napolità que s'estrenen per primer cop a Espanya: 'Amistad', 'Peligrosamente' i 'Sik Sik, el artífice mágico' 

L'obra recrea l'atmosfera d'una companyia de teatre que sembla descendir directament de la Commedia dell'Arte, una companyia d'actors ambulants, acostumats a donar voltes per les places amb el seu bagul de les meravelles.

Les tres peces breus que componen Sik Sik:

- Amistad, situació entre dos vells amics de la infància que es retroben a la casa de camp on un d'ells viu amb la seva germana. La visita donarà l’oportunitat de desemmascarar la veritable naturalesa de la seva amistat.

- Peligrosamente, inspirada en les farses napolitanes del 800 i amb Pulcinella com a protagonista. L´autor presenta, amb ironia, el mètode ideat per un marit per a temperar el caràcter impetuós de la seva muller, davant la presència d’un espectador privilegiat.

- Sik Sik, el artífice mágico, explica l'hilarant història d’un il·lusionista de fira, Sik Sik, acostumat a actuar acompanyat de la seva dona i el seu assistent. Però, una nit, l'ajudant serà substituït per un altre còmplice, maldestre i barroer. Una aventura que va situar aquesta peça a l’alçada de les millors comèdies de De Filippo.

Tres comèdies d´humor blanc, històries humanes plenes de misèries i ironia. 

"Només un autor que duu al seu ADN una tradició que va des de la Comedia dell´arte, a Goldoni i a Pirandello pot insuflar una vitalitat tan suculenta al joc teatral", explica Mercè Managuerra, directora del Teatre Akadèmia.

Sik Sik y otros és la segona producció pròpia de la temporada, amb la que el Teatre Akadèmia continua apostant per aportar nou material dramatúrgic a la comunitat teatral. Guido Torlonia, un dels directors habituals del teatre, que va conèixer personalment el fill de De Filippo: Luca De Filippo, té totes les claus per proporcionar un alè especial a aquests textos i fer-ne una inspirada creació. 

















'SIK SIK Y OTROS'


Espectacle en castellà
Dies: del 14 de desembre al 15 de gener

Hora: De dimecres a divendres: 20:30h

Dissabte: 18h i 21h

Diumenge: 18h

* Nadal i festius: consultar horaris i funcions especials a www.teatreakademia.cat

Compra d'entrades: https://www.4tickets.es/teatreakademia/public/janto/main.php?Nivel=Evento&idEvento=TA13















ACTIVITATS POST-FUNCIÓ















15 de desembre - Col·loqui post-funció amb Giulio Baffi, Guido Torlonia, Mercè Managuerra i la companyia


Giulio Baffi és un gran expert en l’obra d'Eduardo de Filippo i ha mantingut una estreta relació amb la família de l'autor napolità.




Crític teatral de l’edició napolitana del diari La República des del 1990. Conferenciant internacional i, des del 2012, president de l’Assemblea Nacional dels Crítics de Teatre d’Itàlia i professor de “Esegesi dello spettacolo” a l’escola d’interpretació del Teatro Stabile Nazionale de Nàpols.









21 de desembre - Col·loqui post-funció amb familiars d'Eduardo De Filippo: Carolina Rosi, Tommaso De Filippo i Luisa De Filippo


Actualment Carolina Rosi presenta, als principals teatres d’Itàlia i amb la companyia de De Filippo, dues de les seves comèdies: Questi fantasmi i Non ti pago.


També els acompanyaran Guido Torlonia, Mercè Managuerra, la companyia de l’espectacle ‘Sik Sik y otros’ i professionals de casa nostra que han treballat l’obra d’Eduardo De Filippo.






0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More