divendres, 9 de desembre del 2016

Mercat de Nadal del Llibre



Torna el Mercat de Nadal del Llibre amb 100 autors i més de 60 activitats literàries 
11 hores de festa literària organitzada pel TR3SC,
 que aquest any creix en número d'autors convidats i programació 
100 escriptors participaran en més de 60 activitats i tallers literaris per a adults i nens 
Enguany, s'hi sumen llibreries especialitzades, un escenari dedicat a la poesia musicada
 i un espai de pop-up stores amb els productes més originals per als lletraferits. 


Arriba la tercera edició del Mercat de Nadal del Llibre, el Sant Jordi d’hivern de Catalunya, amb la presència d’una vintena d’autors i convidats.

L’acte tindrà lloc el dissabte 10 de desembre i és la cita literària celebrada a Catalunya que engloba més activitats en una sola jornada; una proposta cultural per a tots els públics que suposa un espai únic de confluència i interacció dels lectors amb els seus escriptors preferits.


Els assistents podran comprar les últimes novetats literàries com les de Sergi Pàmies, Carme Riera, Rosa Regàs, Andreu Martín, Empar Moliner, Màrius Serra, Gemma Ruiz o Pilar Eyre, i els escriptors les signaran perquè s’enduguin un regal ben especial per Nadal: un llibre dedicat.


Donat l’èxit de les edicions anteriors, -6.800 persones inscrites l'any 2015-, el TR3SC amb la col·laboració d’Estrella Damm i Barcelona Ciutat de la Literatura, torna a organitzar aquesta festa literària que uneix lectors i escriptors per tal que comparteixin la seva passió per la lectura de forma propera i amena durant 11 hores, sent així l’acte literari que engloba més activitats en una sola jornada.


De les 11h a les 22h, la literatura inundarà tots els racons de l’Antiga Fàbrica Estrella Damm. Més de 100 autors, 60 activitats literàries per a adults i tallers infantils, signatures, poesia musicada, concerts per als més petits, espectacles literaris i food trucks arrodoniran aquesta trobada festiva.


Més escriptors i més activitats


El nombre d’autors que hi participaran augmenta fins a 100 amb la presència de noms tan destacats com Sergi Pàmies, Carme Riera, Ramon Gener, Nicola Lagioia, Ramon Solsona, Antonio Baños, Màrius Serra, Pilar Eyre, Sor Lucía, Rosa Regàs i molts més. Aquest fet, juntament amb l'oferta de més de 60 activitats per a tots els públics, augmenta la xifra d’assistència prevista a més de 10.000 persones.


S’hi sumen llibreries, pop-up stores i l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès


Aquest any es treballa en la implicació de més agents del sector literari amb la incorporació especial de llibreries que disposaran d'un espai de venda exclusiu a l'exterior de la fàbrica, l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès que impartirà un taller de creativitat aplicada a l'escriptura i la presència de pop-up stores que vendran productes literaris com samarretes, bosses, segells ex libris per personalitzar llibres o revistes literàries.


Actuacions poètiques i musicals


En aquesta tercera edició s'establirà un espai reservat a la poesia i a activitats relacionades amb aquest gènere com són els recitals poètics, amb la col·laboració de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana o espectacles de poesia musicada amb Sílvia Bel i el cantautor Tomàs de los Santos, Judit Neddermann i el duet Mirna Vilasís i Xavi Múrcia. També tindrem concerts per als més petits amb el grup Xiula i The Pinker Tones.


Aniversaris literaris


Enguany, cada sala de l'Antiga Fàbrica Estrella Damm es rebatejarà amb un nom literari en honor a un escriptor/a singular per aquest 2016: sala Montserrat Roig, amb motiu dels 25 anys de la seva mort, sala William Shakespeare en el 400è aniversari de la seva mort, sala Charlotte Brönte que fa 200 anys que va néixer, sala Roald Dahl per recordar el centenari del seu naixement i l'escenari Ramon Llull a la Plaça del Llibre, amb motiu del 7è centenari de la seva mort.


L’espai gastronòmic augmenta la presència amb food trucks


Els assistents podran fer una parada per agafar forces entre activitat i activitat a la zona de food trucks, que se situarà al pati posterior de la fàbrica, rebatejat com la Plaça del Llibre, per poder disposar de més espai per entaular-se. Es podrà gaudir de la cuina mediterrània de Pebre Negre; les crepes de La Caravane de Marione, tastar la botifarra catalana a La Buti; deixar-se seduir amb les propostes d'artista de Bicnic Food o degustar propostes vegetarianes i veganes a La Tecavan.


Aposta per la diversitat literària als Països Catalans


El Mercat de Nadal del Llibre aposta per la diversitat literària dels Països Catalans amb representació especial de les Illes Balears i el País Valencià. És per això que aquest any inaugurem la col·laboració amb les fires literàries del territori català, com Litterarum, la Fira d'espectacles literaris, que realitzarà un espectacle infantil, un per a públic adult i un de poesia.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More