diumenge, 30 d’agost del 2015

André y Dorine, al Teatre Poliorama

André y Dorine 
arriba a Barcelona després de fer la volta al món en una gira internacional que l’ha portat a 23 païsosEl Teatre Poliorama arrenca la programació de la nova temporada amb aquesta emotiva proposta 
del 5 al 19 de setembre

La companyia basca Kulunka Teatro ja porta 4 anys en una extensíssima gira 
que demostra que el seu espectacle sense paraules utilitza un llenguatge universal

L’espectacle està recomanat per l'AFAB 
(Associació de Familiars de malalts d’Alzhèimer de Barcelona)
i la Fundació Pasqual Maragall

Després de quatre anys intensos de gira nacional i sobretot internacional, aquesta jove companyia d’Euskadi arriba a Barcelona amb el seu aclamat espectacle André y Dorine. La proposta ha passat ja per més de 20 països de tres continents i es podrà veure del 5 al 19 de setembre al Teatre Poliorama.

Amb el llenguatge de la màscara i sense pronunciar ni una sola paraula, Kulunka Teatro ha sorprès a mig món amb una història d’amor i d’oblit, recollint un gran èxit de crítica i públic allà on passava, i confirmant així que el llenguatge de l’emoció és universal. En escena, tres actors recreen més de quinze personatges. 

André y Dorine no té fronteres. Països com els Estats Units, Anglaterra, Xina, Rússia, Turquia Nepal, Colòmbia, Equador, Argentina, Xile, Cuba, República Dominicana, Panamà, Finlàndia, Noruega, França, Malàisia... ja han gaudit d’aquest espectacle que en la seva primera temporada al Teatre Fernán Gómez de Madrid va exhaurir totes les localitats i va rebre crítiques excel·lents.

André y Dorine explica com en un petit menjador, el frenètic clic d' una màquina d'escriure, s'embranca diàriament amb les notes d'un violoncel . Són André i Dorine , una parella d'ancians que, com tantes altres, ha caigut en la desídia provocada per la rutina, oblidant així el que un dia els va unir. De les parets penja el passat emmarcat, com a únic testimoni del que van compartir . Però un succés, la malaltia, serà l'encarregada de treure la pols de la seva relació, obligant-los a recordar qui van ser, per retrobar-se amb qui són. Recordar com han estimat, per seguir estimant.

L’humor i l’emoció s’entrellacen en aquest muntatge, traspassant les fronteres dels gèneres. Per a aconseguir-ho, la companyia es recolza fonamentalment en el teatre de gest en què la màscara actua com a pont de poesia visual. Les seves màscares de fisonomia exagerada, tan expressives i plenes de vida, obren les portes de l’imaginari i transporten l’espectador cap a un univers on tot és possible.

L’espectacle està recomanat per l'AFAB (Associació de Familiars de malalts d’Alzhèimer de Barcelona) i la Fundació Pasqual Maragall. Amb la compra de l’entrada els espectadors ajudaran als grups d’atenció i suport emocional i a ls cuidadors de persones amb Alzhèimer.

Premi del públic i premi a la millor dramatúrgia al Be Festival (Birmingham)

Premi Villanueva al millor espectacle estranger al Festival Internacional de Teatro de La Habana 2011

Teaser: https://www.youtube.com/watch?v=a8vqZYVH0gU

Més info:
https://www.facebook.com/kulunkateatro
https://twitter.com/kulunkateatro
www.kulunkateatro.com

La premsa ha dit...

El amor y el olvido. Los chicos de Kulunka llevan al público de un extremo emocional al otro: de la risa desopilante, al nudo en la garganta. Hacía años que no sentía un zarandeo semejante.
EL PAÍS

A menos que vaya a traer un hijo al mundo el sábado por la noche, vaya a ver este espectáculo. Sino, vaya a verlo el domingo.
Stage and Cinema. (Los Ángeles)

A qué maravilloso género teatral pertenece 'André y Dorine' no lo sé -acaso responda por tragicomedia muda de máscaras-, pero sí sé que provoca la emoción auténtica de una obra maestra.
Diario La Rioja

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More