diumenge, 30 d’agost del 2015

Premis Zirkòlika

Els Premis Zirkòlika de Circ s’avancen i se celebraran el 29 de setembre a L’Auditori


Els guardons es concediran en el marc d’una Nit de Circ oberta a tothom.

Durant la gala es lliurarà el II Gran Premi BBVA Zirkòlika, 
un dels millors dotats en les arts escèniques 

Les companyies i artistes de circ poden presentar les seves candidatures fins el dia 9 de setembre 

L’entitat de difusió de les arts del circ Zirkòlika, la Fundació Antigues Caixes Catalanes i el Grup BBVA celebraran el pròxim 29 de setembre la sisena edició dels Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya, amb l’objectiu de reconèixer el treball dels artistes de circ i els millors espectacles de circ produïts a Catalunya.

Els premis s’avancen i es lliuraran enguany a l’Auditori de la ciutat de Barcelona, a la sala Oriol Martorell, a partir de les 20.00 hores, en el marc d’una Nit de Circ que inclourà un espectacle amb música en directe i números d’acrobàcies, equilibris, pallassos, roda cyr, quadrant aeri i corda llisa.

Durant la Nit de Circ, que compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona, es lliurarà el II Gran Premi BBVA Zirkòlika, un dels millors dotats econòmicament de les arts escèniques de Catalunya. La companyia guanyadora realitzarà durant l’any 2016 una gira per quatre ciutats i rebrà per aquestes actuacions més de 14.000 euros.

El mes d’agost es va obrir una convocatòria –que estarà oberta fins el 9 de setembre– adreçada a tots els artistes i companyies que vulguin optar al Gran Premi BBVA Zirkòlika i a la resta de premis que tenen nominacions (millor espectacle, millor número, millor companyia o artista emergent).

Aquestes categories estan patrocinades per entitats, equipaments, empreses i associacions que també donen suport als premis i ofereixen un premi pràctic a les companyies. Els patrocinadors d’aquest any són l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC), La Central del Circ, Fira de Circ Trapezi, Fira de Circ al Carrer de La Bisbal d’Empordà, Festival de Mirabilia (Itàlia), Centre Cultural de Terrassa (CCT), FiraTàrrega, Fira Mediterrània, Comèdia Comunicació i Teatralnet.

La convocatòria per als Premis Zirkòlika 2015 està oberta a qualsevol producció de circ que s’hagi programat a Catalunya durant aquest any 2015 i que tingui previst mantenir l’espectacle, el número o la creació durant almenys el primer semestre de l’any 2016. També poden presentar-se totes les iniciatives per fomentar el circ realitzades durant aquest any 2015. Tots els artistes o companyies catalanes que vulguin optar al Gran Premi BBVA Zirkòlika o a les altres categories poden enviar la seva candidatura (informació de la companyia, fitxa artística i vídeo de l’espectacle) al correu electrònicpremiszirkolika@gmail.com.

L’objectiu de la Nit de Circ és promocionar el circ i alhora dignificar i contribuir a la professionalització del sector i dels artistes i companyies de circ català. També es pretén donar visibilitat a tots els espectacles de qualitat creats i produïts a Catalunya, cohesionar el sector, obrir circuits d’exhibició i mostrar l’enorme potencial del circ amb la producció a L’Auditori d’un espectacle.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More