dijous, 19 de maig del 2016

Final 4a temporada OCM al Palau


Les Metamorfosis de Richard Strauss i el Concert per a clarinet de Nielsen 
tanquen la quarta temporada de l’OCM al Palau

El concert tindrà lloc el proper divendres, 20 de maig, a dos quarts de nou del vespre, al Petit Palau 
El jove clarinetista Miquel Ramos actuarà com a solista 


en un concert dirigit per José Rafael Pascual-Vilaplana
que també inclou una estrena de Manel Gil-Inglada 


L’Orquestra Camera Musicae (OCM) posarà el punt i final a la seva quarta temporada de concerts de producció pròpia al Palau de la Música Catalana el proper divendres, 20 de maig, a dos quarts de nou del vespre, amb la proposta titulada Metamorfosis.

El concert, que se celebrarà al Petit Palau, estarà dirigit per José Rafael Pascual-Vilaplana, director estretament vinculat a la formació de Tarragona amb la qual va col·laborar com a principal director convidat en la seva etapa inicial.


El programa escollit per l’Orquestra per cloure la temporada del seu desè aniversari s’obrirà amb una estrena del compositor de Saragossa Manel Gil-Inglada, ‘La Nit dels Dips’, que s’inspira en una llegenda vinculada a la Tarragona que ha vist néixer la formació orquestral –els dips són uns gossos llop negres que s’associen amb el dimoni. A continuació arribarà un dels plats forts de la vetllada, el Concert per a clarinet Opus 57 del compositor danès Carl Nielsen, en mans de Miquel Ramos, clarinetista jove format a Catalunya i amb una notable experiència a l’estranger, que n’aborda el rol de solista. Per cloure el concert, l’Orquestra Camera Musicae tocarà les Metamorfosis de Richard Strauss, una peça escrita a les acaballes de la Segona Guerra Mundial a redós de la impressió que va causar en el compositor alemany saber de la destrucció del Teatre Nacional de Munic, la seva ciutat natal. L’obra es va estrenar el gener de 1946 i la va interpretar l’orquestra del Collegium Musicum de Zuric, dirigida por Paul Sacher, amb Strauss com a oïdor de luxe.

El del proper 20 de maig serà el darrer dels concerts que l’Orquestra Camera Musicae celebri al Petit Palau atès que la temporada vinent les sis propostes musicals que integren la totalitat de la seva temporada de concerts de producció pròpia tindran lloc a la Sala de Concerts.

Per al director titular i artístic de l’Orquestra Camera Musicae, Tomàs Grau, aquesta quarta temporada de concerts al Palau ha significat ‘la consolidació d’una aposta de risc assumida per l’Orquestra que explica la nostra voluntat de presentar a la ciutat de Barcelona una selecció dels nostres principals projectes. El fet d’haver coincidit enguany amb la celebració del nostre desè aniversari ens ha aportat un punt extra de complicitat i d’acostament a un públic que creix de manera encara discreta però sòlida’, afirma.


Sobre la nova temporada al Palau

Fa unes setmanes, l’Orquestra Camera Musicae de Tarragona va posar a la venda els abonaments a la seva cinquena temporada de concerts de producció pròpia que realitzarà al Palau de la Música Catalana. La temporada 2016-2017 de l’Orquestra s’obrirà el proper 4 de desembre amb la invitació a la jove violinista francesa Alexandra Soumm (padrina d’El Sistema a França) que interpretarà el Concert per a violí i orquestra en Re major, op. 35 de Txaikovski. El guitarrista Rafael Aguirre, el mític pianista Stephen Kovacevich, la clarinetista alemanya Sabine Meyer i el director Antoni Ros Marbà, que festejarà els 25 anys del debut de la pianista Alba Ventura, són juntament amb el violoncel·lista Lluís Claret els noms propis de la temporada vinent.

Els abonaments a la cinquena temporada de l’Orquestra Camera Musicae es poden adquirir a les taquilles del Palau de la Música i inclouen promocions importants per a menors de 35 anys (de fins a un 40% de descompte) i per a col·lectius molt diversos. Pel que fa a l’abonament general als sis concerts, es pot adquirir a partir de 121€ .

L’Orquestra contempla també descomptes del 25% per als col·lectius següents: Club Tr3sC · Carnet Jove · Famílies nombroses i monoparentals · Persones amb discapacitat superior al 33% · Socis de l’Orfeó Català, Joventuts Musicals, Òmnium Cultural i Revista Musical Catalana · Carnet de Biblioteques de Barcelona i de Catalunya · Aturats

Pel que fa a la venda d’entrades individuals per als concerts, es podrà fer a partir del proper 31 de maig, a les taquilles del Palau i al web http://www.palaumusica.cat

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More