dimecres, 4 de maig del 2016

Maria Estuard al Teatre Lliure


La memorable batalla de reines de Schiller el drama històric i polític 
que obria el romanticisme del segle XIX, segons Sergi Belbel,  
amb Míriam Alamany i Sílvia Bel de protagonistes,
acompanyades de:  Jordi Banacolocha,  Àlex Casanovas,  Carles Martínez,  Fina Rius,  Marc Rius 
amb versió i direcció de Sergi Belbel
al Lliure de Gràcia, a partir del 5 de maig


Podeu escoltar l'entrevista amb Àlex Casanovas, en aquest  ENLLAÇ
També podeu escoltar l'entrevista amb Silvia Bel, des de aquest  ENLLAÇ

Silvia Bel amb Enric Sunyol  (Foto TV)
Sinopsi: 

Amb l’ajut de nobles del seu seguici, Maria Estuard, reina d’Escòcia i presonera al castell de Talbot per ordre de la seva cosina Isabel I d’Anglaterra, conspira per salvar la vida i recuperar el poder polític. 

Un enfrontament entre dues reines, dues religions, dues nacions, però també, i sobretot, entre dues dones amb poder. Anglaterra i Escocia.-

Maria Stuart es va estrenar l’estiu de l’any 1800 al Teatre de la Cort de Weimar (Alemanya). Ha passat a la història com una de les grans obres de la literatura alemanya, i el text original de Schiller ha estat traduït i muntat en incomptables produccions. El 1835 Gaetano Donizetti i Giuseppe Bardari en van estrenar la versió operística al Teatre de La Scala de Milà. 

El 19 de setembre de l’any 1990 el Teatre Lliure va presentar a Gràcia la versió de Guillem-Jordi Graells dirigida per Josep Montanyès, després d’haver-se estrenat al Teatre Grec de Barcelona el juliol del mateix any. El muntatge comptava amb Anna Lizaran i Maife Gil en els papers protagonistes, i en formaven la resta de repartiment Àlex Casanovas, Norbert Íbero, Quim Lecina, Alfred Lucchetti, Joan Matamalas, Joan Miralles, Jordi Mollà, Pep Munné, Àgata Roca, Carlota Soldevila i Jordi Torras. L’any següent se’n va fer una versió televisiva que es pot recuperar als arxius de RTVE.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More