divendres, 6 de maig del 2016

Els cors purs, al Romea






La Perla 29 i el Teatre Romea presenten 
"ELS CORS PURS" de Joseph Kessel
una història d'amor a la Irlanda del segle XX 
en l'adaptació del conte Mary de Cork, inclòs en el llibre Les coeurs purs.

Oriol Broggi dirigeix a Borja Espinosa, Miranda Gas i Jacob Torres, 
que estan acompanyats per: 
Carles Pedragosa (piano i acordió),  Júlia Ribera (oboè, corn anglès i flauta)
Marc Serra (Guitarra i banjo

S'ha presentat al Teatre Romea, Els cors purs, amb direcció d’Oriol Broggi, 
que es podrà veure del 8 de maig al 19 de juny.

Tot i que Incendis (2012) i L’orfe del clan dels Zhao (2014) es van representar al Teatre Romea, "aquesta és la primera ocasió en què el teatre coprodueix juntament amb La Perla 29 una obra", ha volgut remarcar Borja Sitjà, en la seva darrera roda de premsa al Teatre Romea.

“Els cors purs és una història d’amor” -ha explicat Espinosa- que parla del matrimoni format per l’Art Beckett i la seva dona Mary que, a causa de la guerra civil irlandesa se separen per donar suport cada un a un bàndol diferent. La història comença quan ells dos es troben després de deu mesos sense veure’s. Una història trista però amb una gran bellesa.

El seu fill Gerald, que ho viu quan només té vuit anys, explica la seva visió anys més tard. “És important entendre el context i la situació que van haver de viure per entendre la història. El moment era molt convuls perquè quan Anglaterra va concedir la independència a Irlanda als inicis del segle XX va començar una dura guerra civil que va fer que el país es dividís en dos bàndols: els seguidors de Collins i els de Varela."

Un estil inconfusible:


Els cors purs segueix l’estil que caracteritza a La Perla 29: una acurada posada en escena que inclou projeccions, música en directe i actors i objectes enlairant-se.

Segons ha explicat Oriol Broggi  “quan s’està tan enamorat els sentiments s’han d’explicar així. “Hem fet una peça molt especial i nova per nosaltres. Una mica trencadora amb el que hem produït fins ara i un espectacle que a nivell d’experiència és nou.  Jugar amb la verticalitat que ofereix el Teatre Romea. Provar un llenguatge nou, buscant  escènicament un element que ens fes créixer. Cercar allò que sigui diferent i nou per nosaltres. Jo com a director i escenògraf buscava explicar-ho des d’un altre punt de vista”.

I ha afegit: Tots intentem tenir un bon cor, però hi ha vegades que les circumstàncies de la vida no ens deixen".

Els tres actors en aquest cas són narradors i personatges alhora. Estan acompanyats de música en directe d'estil irlandès que aquí és un element més, com la paraula.

Tot l'equip davant  del Teatre Romea 


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More