divendres, 18 de juliol del 2014

"Carmen" al Teatre Grec


"CARMEN"
TEATRE GREC 
(Passeig de Santa Madrona, 36)

Dies 5, 7  i  9 d’agost


El Teatre Grec acull una versió renovada 
de la popular òpera Carmen, de Georges Bizet.
en la primera edició del OperAir Barcelona Festival

Aquesta representació s’emmarca dins la primera edició d’OperAir Barcelona Festival, una proposta d’Intercom Artists que neix amb la voluntat de dotar la ciutat d’oferta cultural lírica a l’agost

L’Orquestra Simfònica de Sant Cugat i la Coral Amics de l’Òpera de Terrassa estaran dirigits per Josep Ferre, i comptaran amb la col·laboració d’un cor de 20 veus infantils.

L’emblemàtic Teatre Grec acollirà els propers 5, 7 i 9 d’agost la popular òpera Carmen, de G. Bizet. L’obra es representarà en la seva versió completa de quatre actes, dins la primera edició d’OperAir Barcelona Festival. Serà un espectacle de gran format i suposarà una ocasió única per gaudir de l’òpera a l’aire lliure. Noranta intèrprets pujaran dalt de l’escenari per dotar la ciutat de Barcelona d’una nova oferta cultural alternativa a l’agost.

El muntatge, amb direcció escènica d’Àngel Walter, comptarà amb les veus de la soprano italo-australiana Michelle Francis Cook (Carmen) i el tenor català Sergi Giménez (don José) en els rols principals. La soprano japonesa Miki Mori (Micaela) i el baríton Alberto Cazes Spinoglio (Escamillo), entre d’altres, completen el repartiment artístic. L’Orquestra Simfònica de Sant Cugat i la Coral Amics de l’Òpera de Terrassa, sota la batuta de Josep Ferré, i un cor infantil de 20 membres arrodoniran l’actuació musical.

La proposta, ideada per la promotora artística Intercom Artists, vol innovar l’espectacle amb un joc de llums i d’imatges projectats a la paret de l’escenari. Un atrezzo minimalista serà la base escènica de l’òpera, en la seva versió original en francès.

OperAir, el primer festival d’òpera d’estiu

L’esdeveniment neix amb la voluntat de consolidar un festival propi i anual que doti la ciutat comtal d’una oferta cultural lírica a l’agost, de gestió privada però caràcter públic. OperAir Barcelona Festival, busca impulsar talents emergents i, en la mesura dels possibles, nous compositors.

La proposta, que imita la tradició europea de festivals d’òpera d’estiu a l’aire lliure com l’Arena di Verona o el festival d’Aix en Provence, ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Aquest projecte vol contribuir a consolidar una oferta estable al Teatre Grec després del festival d’estiu.

Carmen, una òpera de renom internacional

Carmen, amb música de Georges Bizet i llibret de Ludovic Halévy i Henri Mailahc i inspirada en la novel·la de Prosper Mérimée, és l’òpera francesa més famosa i interpretada arreu del món. La lírica còmica francesa es va estrenar a la Opéra-Comique de París el març del 1875 amb una crítica negativa. L’octubre d’aquell mateix any, i amb la presentació de l’obra a Viena, l’òpera va iniciar la seva popularitat mundial. A Espanya es va estrenar el 1881 al Teatre Líric de Barcelona, i el 1887 al Teatro de la Zarzuela de Madrid.

L’òpera va suposar l’inici del verisme de l’escola italiana i representa la turmentada relació d’amor entre una atractiva gitana amb un fort caràcter, i un ingenu i gelós soldat. Ambientada l’any 1820 a Sevilla, la lírica escenifica un joc d’amors, d’escenes tràgiques i d’altres més còmiques i de binomis entre moments íntims i de festa.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More