divendres, 11 de juliol del 2014

Dagoll Dagom, 40 anys


40 ANYS DE DAGOLL DAGOM,  EN UNA NIT MÀGICA 
A Montjuïc,  el proper dimecres 16 de juliol

La companyia de Teatre Dagoll Dagom arriba al seu 40 aniversari. 
Quaranta anys de treball i recorregut artístic que cal celebrar, 
amb tots aquells que han fet possible aquest llarg camí.

Per commemorar aquestes quatre dècades de treballs i èxits acumulats, Dagoll Dagom organitza un seguit d’activitats, entre les quals destaquen una Festa Popular a Montjuïc, el proper dimecres 16 de juliol,  i la recuperació d’un dels seus muntatges més emblemàtics: Mar i Cel, el proper mes de setembre, obrint temporada del Teatre Victòria

La Festa Popular 40 anys de Dagoll Dagom, inscrita en el marc del Festival Grec de Barcelona, que tindrà lloc el proper dimecres 16 de juliol al Pavelló Mies Van Der Rohe i a les Fonts de Montjuïc, a partir de les 20.30h. Serà una nit màgica en què la companyia ha convidat a participar a molts actors i artistes amb els quals ha treballat al llarg d’aquestes quatre dècades. 
Hi haurà cançons, festa i una acció musical amb les Fonts, i es presentarà el nou repartiment de Mar i Cel, el gran muntatge de Dagoll Dagom que per tercera vegada arriba als escenaris renovat, incrementant encara més la seva espectacularitat però sense perdre la seva essència, un musical de collita pròpia que ha marcat culturalment diverses generacions.

Festa popular a Montjuïc

L’arquitectura del Pavelló Mies Van Der Rohe permetrà que acollim a tots els actors, col·laboradors i convidats especials al seu interior, però que es converteixi al mateix temps en un escenari de cara al públic que vulgui veure i seguir el concert.

La nit constarà de dues accions artístiques:

- Un concert a piano que repassarà una selecció de les cançons més emblemàtiques dels musicals de Dagoll Dagom, com Flor de Nit, Nit de Sant Joan, El Mikado, T’odio amor meu, Aloma, La Perritxola, Poe, Boscos endins, Cacao, Mar i Cel, Antaviana o Cop de Rock. Cada tema serà interpretat en directe per actors i músics que han format part de la companyia al llarg de la seva història. Posaran la veu, entre d’altres: Beth Rodergas, Muntsa Rius, Ferran Rañé, Nina, Jaume Sisa, Gisela, Carme Sansa, Marta Marco, Roger Pera, Elena Gadel, Pep Molina, Àngel Gonyalons, Roger Berruezo, i al piano tindrem, també entre d’altres, a Xavi Torras, Albert Guinovart, Alfonso Vilallonga, Xavi Navarro o els germans Ten.

- Un espectacle de música, aigua i color en el qual la Font Màgica de Montjuïc ballarà al so de la banda sonora dels diferents espectacles de DagollDagom, amb un medley preparat per l’estudio Oido expressament per a l’ocasió.

En aquest context d’aniversari es presentarà el repartiment i l'equip artístic d’un dels muntatges més cèlebres de la companyia: Mar i Cel, que Dagoll Dagom recupera a partir del 25 de setembre al Teatre Victòria amb nous protagonistes, i efectes i tecnologia renovats.

L’espectacle, de creació original, es va estrenar per primera vegada el 1988, i va suposar la consolidació de Dagoll Dagom com a companyia de musicals. Després, el 2004, ara fa 10 anys, es va remuntar al Teatre Nacional de Catalunya i va fer temporada posterior al teatre Victòria.

Ara, el nou equip de Mar i Cel treballarà tot el mes d’agost preparant l’estrena d’aquesta nova aventura.

Només ens resta felicitar a Dagoll Dagom per aquests 40 anys de magnífics espectacles musicals que han enamorat a diferents generacions. Estem segurs que, aquesta tercera edició de Mar i Cel assolirà el gran èxit de les anteriors; amb els primers espectadors,  joves aleshores,  gaudint-t'ho ara amb els fills i nets. 

No hablaré en clase 1977
Pirates 1997
Antaviana 1978
Mar i Cel 1988
La nit de Sant Joan 1981
Mikado 1986





La Familia irreal 2012
Cop de Rock 2011
Flor de nit 1992

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More