divendres, 11 de juliol del 2014

Jazz al Liceu


PORGY & BESS

Una òpera jazz

Fins el 19 de juliol es podrà veure al Gran Teatre del Liceu la producció de la Cape Town Opera Company, que ha generat onades d’admiració en la seva primera gira pel Regne Unit.

Porgy & Bess ens situa en els barris marginals de Charlestown (Carolina del Sud), on les notes de jazz i de blues posen veu a les ànimes dels protagonistes. 

El genial George Gershwin, autor també de Rhapsody in blue i Un americà a París, ens mostra una realitat amagada de la societat nord-americana, on la pobresa i la manca d’escrúpols empenyen els protagonistes cap a la seva destrucció. D’entre tots ells, però, destaca Porgy, l’únic personatge que lluita veritablement pel que estima. Ell farà tot el possible per ajudar la Bess a redimir-se i a allunyar-se de les males companyies. 

La música en aquesta òpera és la banda sonora dels barris afroamericans, dels sentiments de marginalitat i de les segones oportunitats. Les notes de jazz, gospel i blues ens endinsen en les ànimes dels personatges per mostrar-nos la desesperació, la ràbia i, també, l’amor. L’ària Summertime, que ha estat versionada per grans artistes com Ella Fitzgerald i Louis Armstrong, n’és un clar exemple.

Òpera en 3 actes. Llibret d’Ira Gershwin i DuBose Heyward basat en la novel·la i l’obra de teatre Porgyde DuBose i Dorothy Heyward. Música de George Gershwin. Estrenada el 30 de setembre de 1935 al Colonial Theatre de Boston, va arribar a Espanya, al Gran Teatre del Liceu, el 3 de febrer de 1955. Darrera representació al Liceu el 4 de juliol de 1982.
Aparador que Salas Llibreteria
ha preparat per aquest esdeveniment

Amb la col·laboració de:

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More