dijous, 24 de juliol del 2014

Comunicat de La Perla29

Volem donar ressò al comunicat que ens fa arribar
  LA PERLA29

La valentia.  Bon estiu!!!

A "Cels" hem confirmat que a vegades al teatre allò més important no és deixar-se portar per la trama, sinó deixar-se portar per l’obra. Mirar, escoltar, enganxar-se en el simple fet de gaudir del text. No voler comprendre-ho tot a la primera i esperar que alguna cosa més llunyana arribi després... potser quan ja hem sortit del teatre, potser uns dies més tard.

L’altre dia una espectadora d’#AsSocPerla, la Montserrat Castillo, ens deia que el segon cop que va veure l’obra va descobrir de sobte, que si no volies comprendre, comprenies molt més. Penso que segurament és una dificultat per a l’espectador i també ho ha estat per a nosaltres, que l’hem feta. Posar-se a mirar sense prejudicis, entrar al que passa dalt de l’escenari i no voler entendre-ho tot. Cal valentia per enfocar-ho així. La vida no s’entén del tot, però s’ha de gaudir. I requereix aquesta valentia.

I un dia qualsevol parlàvem de cinema amb en Jordi Balló i em parlava de directors valents. Podríem parlar també nosaltres d’espectadors valents: aquest punt de partida, de seure a la platea de la Biblioteca i deixar-se sentir una mica poeta, junt amb la companyia i amb el text de Mouawad. Mirar la vida des d’una perspectiva diferent. Deixar-se portar per poder sentir.



l'Oriol Broggi ens diu:

Estimats espectadors us escrivim quatre ratlles per tancar la temporada, per acomiadar-nos de vosaltres i desitjar-vos bon estiu i per seguir facilitant el contacte estret i el vincle directe que ens uneix.

Deixem enrere uns mesos de treball intens i de molta feina feta. Marxem de vacances amb quatre grans produccions i dues mitjanes a l’esquena. Durant la tardor vam celebrar la poesia d’Espriu amb el recital Espriu! i també vam participar de manera divertida als actes de celebració del 1714 amb una roda de premsa teatralitzada,Casanova en directe. Per Nadal van arribar els personatges de Marsé al Teatre Lliure de Gràcia, amb Adiós a la infancia, una aventi de Marsé, i amb les notes de fons de Jaume Sisa. Al mateix temps, a la nau gòtica de la Biblioteca de Catalunya gaudíem d’un text deliciós de Brian Friel molt ben traduït per Joan Sellent i amb una direcció de Ferran Utzet acurada i “polititzada”, "Traduccions / Translations"

Al Romea, "L’Orfe del Clan dels Zhao", la mítica història xinesa de Ji Xunjiang que ens ha permès remoure la platea del teatre i construir una història de ritmes lents i paraules fortes. Finalment, "Cels" a la Biblioteca. El retrobament amb l’univers Mouawad i amb les emocions extremes. El relat des del dolor i la visió més crua (i real) de la realitat. I un canvi de llenguatge per a nosaltres, un nou esglaó dins la història que anem creant. Un total de més de 30 actors dalt dels escenaris i un munt de nous personatges i històries que han entrat a casa nostra.

Paral·lelament a les produccions que hem pogut portar a terme hi ha hagut el primer any de vida de l’associació d’espectadors de La Perla: #AsSocPerla. S’ha consolidat el projecte i a banda dels 215 socis que ja té hi ha darrera una junta que ens deixa impressionats. Un grup de gent que s’ha acostat a nosaltres i que ha lluitat i treballat molt perquè la nostra feina es fes més visible i per portar a terme activitats entorn al teatre que hem proposat que han anat més enllà i que han estat possibles gràcies a molts col·laboradors i professionals com: Joan Casas, Sebastià Brosa, Marc Artigau, Joan Sellent, Juan Marsé, Miquel Berga, Ferran Utzet, Joan Yago, Dolors Folch, Marina Garcès, Carles Sora, Francesc Isern. Si algú es vol fer soci trobarà tota la informació a www.assocperla.cat.

Aprofitem per explicar-vos que "Cels" tornarà al setembre (a partir del dia17. Les entrades ja són a la venda a www.laperla29.cat) i que aquells qui no hàgiu pogut venir en aquest calorós final de curs, tindreu una nova oportunitat. Després l’espectacle farà gira per Catalunya. També girarà Translations/Traduccions i a principis de 2015 el Zhao.

El 23 d’octubre presentarem una nova edició del Festival Shakespeare i a partir del 5 de desembre ens trobareu al Teatre Barts amb una nova aventura de teatre musical per a públic familiar: "El Petit Príncep", acompanyats per l’Àngel Llàcer i en Manu Guix. 

Tenim encara incògnites de la programació de tot l’any, que esperem al setembre haver pogut resoldre per presentar-vos-la i explicar-vos-la bé.

Com podeu veure, el proper curs tampoc no ens avorrirem. Després de l'estiu tornarem amb tota l'energia necessària per seguir treballant i per poder-vos seguir convocant al nostre espai, a les nostres obres i a compartir amb nosaltres tot el que fem que tant ens il·lusiona. 

Molt bon estiu a tothom i fins aviat,



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More