dilluns, 29 de febrer del 2016

Alessio Arena presenta disc


Concert dijous 31 de març 
dins la programació del Festival BarnaSants
 a l'Auditori Barradas de l'Hospitalet de Llobregat.

Esteu escoltant el tema Amor Sagaz, del seu nou disc: LA SECRETA DANZA

"Varem conèixer a l'Alessio en: (A)MURS. A Love Story, un espectacle molt i molt especial en el que, el nostre protagonista, compartia escenari amb l'actriu i cantant Mariona Castillo i la compositora i pianista Clara Peya.

Ha passat algun temps i ara, Alessio, presenta disc en solitari, acompanyat, en alguns temes, dels seus amics: El Manka, Guillem Roma i el mestre Amancio Prada, que diu que l’ha portat als poetes i a l'idioma que estima.

LA SECRETA DANZA, es el títol d’aquest treball, en català i castellà, que ens permet gaudir, tot escoltant-lo, d’aquelles sensacions que, massa sovint, deixem, amb excuses inversemblants, en el fons del calaixos de les nostres vides.

La veu de Alessio Arena, en moments atiplada i en moments ronca i fosca com la terra, ens acompanya amb un suport instrumental que no distreu i els tocs del flamenc mes net, s’ajunten amb el sons inconfusibles del Mediterrani. El to íntim que, de cop explota, com el ritme, que per moments quasi desapareix, però que enganxa i creix, planejant, com una gavina, al voltant de lletres que demanen tornar-les a escoltar intentant separar-les de la música.

Perquè la de Aléssiu Arena, es una música per escoltar a la penombra, amb els ulls tancats i si pot ser, amb la companyia d’algun ésser especial, tot assaborint un bon vi o un licor suau que enterboleixi, només una mica, els sentits.     

LA SECRETA DANZA, es axó: una dansa de sons i de paraules que encadenen unes cançons creades per algú que no pretén rés més que fer-nos una mica mes feliços del que potser ja som".

El ‘cantascrittore’ Alessio Arena serà a l’Auditori Barradas de L’Hospitalet de Llobregat per presentar el seu segon treball, ‘La secreta danza’.Amb la seva característica veu andrògina, el cantautor de Nàpols parla dels llocs amagats que hi ha en les persones, que no són foscos necessàriament sinó plens de poesia, estèrils. Al Barnasants, estarà acompanyat per Toni Pagès a la bateria, Pau Figueres a les guitarres, Vic Moliner al contrabaix i Gabriel Amargant al clarinet i al saxo.

Aquest segon disc, ‘La secreta danza’, ha estat gravat entre Barcelona i Madrid i inclou duets amb El Kanka, Amancio Prada i Guillem Roma. El treball presenta una original barreja de cançó d’autor, jazz, folk, sons mediterranis i electrònics, en un total d’11 cançons inèdites. L’àlbum, menys biogràfic que l’anterior i de caràcter més rítmic, cita a Dostoyevski i a Reinaldo Arenas, dos referències del músic italià al llarg de la seva carrera musical. 

Nascut a Itàlia però català d’adopció, Alessio Arena és escriptor i cantautor, i guanyador de l’edició 2013 de Musicultura, el Festival de la cançó popular i d’autor italiana, així com premi A.F.I al millor projecte discogràfic. L’any 2014 va publicar el seu primer disc, ‘Bestiari(o) familiar(e)’ gravat entre Nàpols i Barcelona. Anteriorment havia sortit a Espanya un EP, ‘Autorretrato de ciudad invisible’ amb el qual el jove artista es va anar obrint en l’escena musical de la ciutat comtal i de la capital de l’estat.

A partir del seu primer EP, Arena va començar la fructífera col·laboració amb el percussionista i productor Toni Pagès i amb la pianista i compositora Clara Peya. Amb aquesta va gravar dos discos, Tot aquest silenci i Tot aquest soroll com a intèrpret principal, juntament amb la jazz-singer Judit Neddermann. Acompanyat per Ferran Savall, Rusó Sala i Judit Neddermann, protagonistes de l’escena catalana, grava Espiral, composició de cambra de la Clara Peya per a quatre veus.
Podeu trobar més informació i un teaser del disc en aquest  ENLLAÇ


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More