dilluns, 1 de febrer del 2016

Fusells s'estrena dimecres al Almeria Teatre



S'ha presentat als mitjans:
 "FUSELLS" de Bertolt Brecht , 
que arriba a l'Almeria Teatre, a partir del dimecres 3 de febrer
L'obra, producció de Descartable Teatre, amb adaptació i direcció de Daniel J. Meyer, 
planteja que hi ha moments a la història en què no es pot ser neutral

Intèrprets:
Cristina Arenas, Quim Àvila, Jaume Madaula, Jordi Llovet, Georgina Latre


La Roda de Premsa s'ha fet en un espai força il·lustratiu i especialment colpidor:
el Refugi Antiaeri de la Plaça del Diamant (Gràcia)

A les imatges, el director, Daniel J.Meyer, junt amb:
Cristina Arenas,  Jordi LLovet i Georgina Latre  ( Fotos TV)
Més endavant el seu director, Daniel J. Meyer,
ens explica el perquè ha traslladat la història a una generació més jove,
adaptant la mateixa situació perquè sigui viscuda entre germans,
en lloc de ser-ho entre mare i fills, com va escriure Brech.


Esteu escoltant l'entrevista amb Jaume Madaula i Daniel J. Meyer  (Foto TV)

FUSELLS arriba al Teatre Almeria de la mà de la jove companyia Descartable Teatre i amb alguns dels millors actors de la seva generació, com són Jaume Madaula (La Riera de TV3, Celobert amb Josep Mª Pou) Cristina Arenas (El cantador,100 femmes), Quim Àvila (La Riera de TV3, Ricard de 3r) Georgina Latre (Ventdelplà, Vilafranca) i Jordi Llovet (Mercader de Venècia al TNC, Rei Lear amb Lluís Pasqual).


.L’espectacle té com a context social i històric la Guerra Civil espanyola i explora un tema transversal: ningú està exempt d’un posicionament davant la guerra. A FUSELLS, Brecht explica com allò social, allò polític i allò col·lectiu ens incumbeix individualment i col·lectivament. L’obra planteja que hi ha moments a la història en què no es pot ser neutral


Sinopsi:

La història transcorre en un dia i podem veure com Teresa Carrar, la gran de tres germans, no permet, per raons morals i religioses, que els seus germans petits participin en la lluita armada. Però, mentre aquest dia transcorre normalment, els fets immediats -la mort d'un dels seus- fa que Teresa es submergeixi en l'espiral de violència que la conduirà al front de batalla, al costat del seu cosí i dels seu germà menor. Basat en Els fusells de la senyora Carrar, l'obra planteja que la guerra, la política i fins i tot les idees no admeten la neutralitat ja que implicar-se ja és per se un posicionament. I és que hi ha moments a la història en què no es pot ser neutral

Descartable Teatre 

Descartable Teatre és una companyia fundada i gestionada fa 4 anys per Daniel J. Meyer i Laia Pellejà que té com a objectiu crear espectacles que apropin les arts escèniques a aquell públic que no hi està habituat o que, actualment, no hi veu reflectides les seves inquietuds culturals. El seu llenguatge és directe i multidisciplinari, d’’acord amb la societat contemporània. Algunes de les seves obres són Descartable (2011), Deflacionable (2012), Daian&Giggy Live Sex (2012), entre d'altres, totes escrites i dirigides per Daniel J. Meyer. El mes de març estrenaran l'obra "Abans" al Maldà.

Nota del director:

Seré directe i aniré al gra, tal com ho fa l’obra.

Per què faig #Fusells? 
Perquè crec que són moments històrics en què no valen les mitges tintes #NoEsPotSerNeutral

Per què amb un repartiment de gent jove?
Perquè és l’obligació de la nostra generació posicionar-nos de manera contundent per tal de generar un canvi estructural. La nostra força ha de ser un motor d’il·lusió i d'idees.

Per què és necessari aquest canvi?
Perquè dins de la velocitat, la diversió i la bellesa del nostre dia a dia podem entreveure i, si ens aturem, trobar-nos de cara, un món ple d’opressió, odi, injustícia i dolor. I… simplement no ens agrada. És per això, que ni jo ni aquest equip, il·lusionat i amb ganes de canvi, pensa ser neutral.

Daniel J. Meyer

#JoNoSócNeutral

"Els FUSELLS de la Sra. Carrar" romendrà en cartell fins el 13 de març, al Almeria Teatre




0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More