dimecres, 24 de febrer del 2016

Festival Internacional de Circ Ciutat de Figueres


Demà, 25 de febrer, comença el Festival. El Recinte Firal de Figueres viu un ritme frenètic d’assaigs dels 84 artistes de 13 països a poques hores de la inauguració de la 4a edició del Festival del Circ, aquest proper dijous 25 a les 21h, amb la primera representació de l’espectacle Blau. Fins avui s’han venut ja gairebé 26.000 entrades. 

Una ciutat de carpes envaeix el Recinte Firal de Figueres 

En total s’han alçat 2 carpes gegants i 4 auxiliars amb una superfície al sòl de 4.482m2 que es reparteixen en: 
Gran Carpa blanca central circular de 52m. de diàmetre, 14,5 m. d’alçada, amb cabuda per a 2.214 espectadors i visibilitat total mercès al seu innovador sistema de màstils en arcada exteriors. És on transcorreran les 14 representacions programades: 4 escolars, 4 de l’espectacle Blau, 5 del Vermell i la Gala de Premiats (Espectacle Or). 
Carpa vestíbul circular de 42m. de diàmetre on es disposaran els serveis de cafeteria, restauració, llibreria, estands de patrocinadors, punt d’informació, etc. 
Dues Carpes pels Artistes de 525 metres i 375 quadrats per a ús de: camerinos, zona d’escalfament, cantina d’artistes i personal 
Carpes auxiliars, per a ús de sala vip, sala de reunions del Jurat, sanitaris... 

Quatre grups electrògens generaran la potència de llum suficient per als equips de so i per als més de 200 projectors que il·luminaran les actuacions: un total de 5.300 metres de cablejat garantiran el subministrament elèctric. Diversos calefactors industrials garantiran una temperatura permanent de 21ºC al conjunt de les carpes. Durant els darrers 8 dies i encara avui, 76 tècnics de muntatge treballen sense fre per a que tot estigui a punt per a l’estrena. 

Una torre de Babel pel millor espectacle de circ de la nostra història

Ja han arribat a Figueres, via port i aeroport de Barcelona, i superats els corresponents tràmits duaners, els carregaments de material artístic de cadascuna de les 24 companyies convidades: trapezis, pèndols de la mort, bàscules, etc. Des del passat dia 18, els 84 artistes assagen sense fre sota una carpa en funcionament gairebé les 24 hores, ja que per a realitzar les dues semifinals son necessaris 7 dies intensos de proves per tal que es coordinin a la perfecció els artistes amb els dissenyadors de llum i so, la regidoria tècnica i l’orquestra.

I també arriben a Figueres els 18 membres del Jurat del Festival encarregats de puntuar cadascuna de les atraccions del Festival i atorgar els premis de l’esdeveniment: els elefants dalinians d’or, plata i bronze.

Segons la direcció del Festival, l’espectacle d’or d’enguany persegueix el repte de convertir-se en el millor espectacle de circ de la història de l’estat espanyol: pel nombre d’artistes i països participants, per la qualitat de les atraccions i dinàmica de la producció.

El Festival compta ja gairebé 26.000 entrades venudes, per tant queden encara 4.000 butaques lliures. Les entrades que oscil·len entre els 10 i els 95€ poden seguir adquirint-se per a totes les funcions a l’Oficina de Turisme de Figueres i ara també a la Taquilla del mateix Festival, al Recinte Firal.


...........

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More