dijous, 2 d’abril del 2015

"Ganes d'udolar" al TNC

Ganes d'udolar, una experiència que vol ajudar a perdre la por a la poesia, 
arriba al Sala Tallers. Només 4 funcions, del 9 al 12 d'abril,

Una producció del Centro Dramático Galego-Agadic, Catrocadeiras i el TNC
Amb textos de Narcís Comadira, Joan Giralt, Alfonso Pexegueiro i Dani Salgado


Ganes d’udolar, un espectacle amb rerefons còmic que barreja vídeos, escenes dramatitzades i debats improvitsats sobre la naturalesa de l'art, arriba a la Sala Tallers el pròxim 9 d'abril. Tota una experiència que potser ajudarà a professors, alumnes i totes les persones interessades en l'art a perdre la por a la poesia .

El director, Dani Salgado, dramaturg i també actor, ha dirigit espectacles al Teatre Lliure, al Centro Dramático Galego i al Teatre Malic. Els seus textos s'han estrenat al TNC (El clavicèmbal), on va ser autor resident de la primera edició del Projecte T6, i en el Teatre Lliure (Porno, El desassossec, Warholdland).

Ganes d'udolar, sinopsi:

Giralt i Salgado, dos professors d'una escola d'art dramàtic, reben l'encàrrec de cotutoritzar un projecte final de carrera que tindrà com a referent el text Hipatia, d'Alfonso Pexegueiro. La naturalesa poètica del text provoca un fort rebuig en Salgado, però no pot renunciar a la feina. Per altra banda, Giralt vol fugir de l'escola i, per això, està preparant un curs d'eines pedagògiques per al gaudi de la poesia, utilitzant com a referents tant l'obra de Narcís Comadira com la filmografia de Jean-Luc Godard. Salgado col·labora amb Giralt en el curs, fent-lo servir com a teràpia per al seu trauma amb la poesia.

Al llarg de l'obra veurem com evoluciona la preparació del curs, així com el projecte Hipatia. Tots dos treballs permetran que els dos professors es confrontin amb la seva funció docent i amb la manera com veuen tant la poesia como l'art del teatre.

Espectacle recomanat a partir de 14 anys

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More