dissabte, 25 d’abril del 2015

Orquestra Camera Musicae al Palau


Segon concert de la tercera temporada de l’Orquestra Camera Musicae al Palau de la Música amb “Escenes de musicals” d’Albert Guinovart

Aquest concert, de caràcter extraordinari i fora d’abonament, recupera fragments de musicals de referència comMar i Cel, Flor de Nit o la més recent La Vampira del Raval

El programa, dirigit per Esteve Nabona, compta amb Albert Guinovart com a solista i amb la participació del Cor Jove de l’Orfeó Català

El dilluns 27 d’abril, a les 19 hores, tindrà lloc el segon concert de la temporada de l’Orquestra Camera Musicae (OCM) al Palau de la Música Catalana amb el programa titulat “Escenes de musicals”. Un concert inclòs dins el cicle “Tardes al Palau”- que se celebrarà a la Sala de Concerts sota la direcció d’Esteve Nabona, titular del Cor Jove de l’Orfeó Català, formació que també participarà en el concert.

Els músics de l’OCM i els membres del Cor Jove repassaran, amb Albert Guinovart com a solista, algunes de les composicions més populars del reconegut pianista, entre les quals figuren fragments dels musicals Mar i Cel, Flor de Nit, Gaudí o La Vampira del Raval. Igualment s’escoltaran fragments de sèries de televisió de gran èxit, com El cor de la ciutat i Nissaga de poder. El pianista català es retrobarà d’aquesta manera amb Camera Musicae, formació de la qual va ser artista resident durant tres temporades. Fruit d’aquesta bona entesa, Guinovart participarà, també al Palau, en el programa “De Catalunya al món’ que clourà el 16 de juliol vinent la temporada de concerts de l’OCM, de manera prèvia a l’inici de la seva primera gira de concerts a l’estranger.

La tercera temporada de l’OCM al Palau combina propostes clàssiques amb altres més innovadores i proposa “cinc programes de tall molt diferent per donar a conèixer l’orquestra en cinc facetes distintes”, segons destaca el seu director artístic, Tomàs Grau.

Veure el programa complet del concert a través de l’enllaç 

L’Orquestra Camera Musicae (OCM) de la demarcació de Tarragona, fundada l’any 2006, va néixer en el marc de la companyia d’òpera del mateix nom amb l’objectiu de participar en les seves representacions operístiques. El setembre de 2007 es va presentar al públic en solitari.

D’ençà de la temporada 2008-09, l’OCM organitza la seva pròpia temporada de concerts, amb caràcter estable, on compagina el repertori clàssic amb la descoberta de noves obres i de nous compositors.

L’Orquestra va iniciar la temporada 2009-2010 el seu projecte de residència a l’Auditori de l’Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell, vigent en l’actualitat.

L’OCM ha gaudit d’una gran rebuda per part del públic i ha estat seleccionada per participar en cites de la importància del San Miguel Mas i Mas Festival, el Festival de Música de Llívia, el Festival Interludi de Calonge, el Festival Internacional de Sabadell, el Festival Internacional de Cambrils, el Festival Internacional d’Altafulla o el Festival de Rialp, entre d’altres. Així mateix ha actuat en sales de concert com L’Auditori de Barcelona, el Teatre Principal de Maó i el Palau de la Música Catalana, on produeix la seva pròpia temporada de concerts d’ençà de la temporada 2012-2013. L’OCM també desenvolupa una temporada de concerts pròpia al Teatre Tarragona i al Teatre Fortuny de Reus.

De manera paral•lela a la seva activitat concertística, l’OCM ha enregistrat els discs Mediterráneo i Un conte de Nadal, i prepara diversos enregistraments, entre els quals destaca el de l’òpera Alba Eterna, del pianista i compositor Albert Guinovart, i el d'Estrenes de l'OCM, on quedaran reflectits tots els encàrrecs realitzats per la formació tarragonina al llarg d’aquests anys.

Des del seu inici, Tomàs Grau n’és el director titular i artístic, i des de la temporada de concerts 2012-13 el flautista Claudi Arimany exerceix el rol d’artista en residència. A partir d'aquesta temporada 2014-15, Jordi Mora és el principal director convidat de la formació.

L’Orquestra Camera Musicae compta amb el suport de l’Institut Català de les Empreses Culturals i de la Diputació de Tarragona, el patrocini de Repsol i de la Fundació Privada Mútua Catalana, i la col•laboració de Port Tarraco i Münich. És membre de l’Associació Catalana d'Orquestres Professionals.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More