dijous, 16 d’abril del 2015

Foto de familia de El Rellotger de Gràcia

Més de 120 persones han intervingut en la tercera i última funció de l'adaptació teatral de:
El Rellotger de Gràcia: 
que es va representar els dies 10, 11 i 12 d'abril de 2015 a la Sala Montseny (Gràcia)


A la imatge: una representació de les Colles de Sant Medir, amb les seves banderes 
-la de la Federació, La Monumental, l'Antiga de Sant Medir i Els Patufets- 
integrants de El Geganters de Gràcia, músics del CAT, Grup 1850, Sardanistes, 
el Cor Amics de la Sarsuela de Gràcia,  els actors i actrius de l'extens repartiment
 i els integrants dels equips de suport -regidors, apuntadors...
Joan Lafarga, autor de la novel·la i
Enric Sunyol, autor de la adaptació teatral i director de l'espectacle.
-Foto de família de Josep Ma Contel-.

Amb el lema “Una novel·la, una obra de teatre i tot Gràcia per a donar-li vida” l’adaptació teatral de El Rellotger de Gràcia, d'Enric Sunyol, basada en la novel·la del mateix nom, recrea una història que ens presenta dues visions paral·leles: una real, la Gràcia independent, al segle XIX,  i l’altre de ficció, quan aquesta Vila recupera la seva independència, a l’època actual.

I aquests personatges reals i de ficció, del passat i del present, ens van portant pels seus carrers.

Hem vist recreades escenes que ens han transportat en el temps: l’inauguració del Campanar de Gràcia -que ara ha complert 150 anys- amb la celebració d’una gran Festa, amb la participació de Bastoners, Gegantons i Capgrossos, Castellers…-, La Revolta de les Quintes i l’estrena del Cant de la Senyera.

També hem compartit la vida d’un dels personatges de ficció: l’Oriol Farguell -interpretat per 4 actors: nen, jove, gran i vell- i hem vist com els diferents esdeveniments de l’epoca varen marcar el seu destí.

I hem conegut fets històrics de la mà de qui els van viure.

Amb El Rellotger de Gràcia, l’Enric Sunyol -autor de la dramatúrgia i director- ha aconseguit dur a terme un vell somni:  un espectacle en el que intervinguessin totes les entitats de Gràcia; un espectacle per Gràcia, fet per la gent de Gràcia i per què en gaudís tothom  que volgués recordar o conèixer la seva història.

Però El Rellotger de Gràcia ha estat molt més. Després de molts mesos de treball, els integrants del nombrós repartiment, s’han convertit en una gran família. Hem pogut veure la realitat d'aquesta gran aventura: Actors i actrius no professionals de les diferents entitats -molts no es coneixien-, els equips tècnics i de suport: regidors, apuntadors, maquilladora, perruquera, etc; els nens, que al acomiadar-se preguntaven als pares si no es veurien més amb aquells companys… Entre tots s’ha creat tal complicitat que al baixar el teló de la darrera representació, molts dels ulls espurneixaven.

El Rellotger de Gràcia ha estat una experiència meravellosa, única, irrepetible i, amb aquesta emoció ho han viscut les més de 200 persones que han intervingut en les tres representacions -s'hi han de sumar les colles dels Bastonets de Gràcia i de Barcelona, els Castellers de la Vila de Gràcia i els cors de l'Orfeó Gracienc i de Lluïsos-, davant d’un públic que ha omplert cada dia les 480 butaques de l’Auditori Sala Montseny. Un públic totalment entregat que va aplaudit d’empeus entusiasmat.

Ara, amb el gran repte acomplert, només ens resta felicitar i donar l'enhorabona a l'Enric Sunyol i al seu èquip i a tothom que hi ha participat, des de els actors que han donat vida als personatges a totes les persones que s’hi han involucrat i han col.laborat.

Els volem agrair a tots el magnífic espectacle que varen regalar, a Gràcia i als graciencs.

MOLTES FELICITATS !!!


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More