dijous, 30 d’abril del 2015

Cloenda de la 4a edició de l'Espai A



El circuit d’arts escèniques amateurs Espai A tanca amb èxit la seva quarta edició 
que ha comptat amb 16 espais, 18 espectacles i més de 60 actuacions.

La festa de cloenda de l’Espai A es celebrarà el dia 1 de maig a les 12h al Centre Cultural i Recreatiu de Pineda de Mar, en el marc de la XIII Mostra Nacional de Teatre Amateur.

La quarta edició de l’Espai A ha obtingut una valoració molt positiva per part d’organitzadors i participants. 

El circuit seguirà treballant perquè en un futur es puguin acollir més grups amateurs i més ateneus, enfortint la xarxa i fent-la créixer

L’Espai A, que va començar l’ 1 de febrer i acaba el proper diumenge 3 de maig, ha portat propostes de dansa, teatre, cant coral i formacions musicals amateurs per tot el territori català, amb l’objectiu d’enfortir el caràcter creatiu, comunitari i identitari de les agrupacions i dotant d’un circuit estable als ateneus catalans

El proper diumenge, dia 3 de maig, es realitzaran les dues últimes actuacions del circuit d’arts escèniques amateurs Espai A. Per celebrar l’èxit d’aquesta quarta edició, aquest divendres 1 de maig, a les 12h, tindrà lloc una festa de cloenda. La celebració, oberta a tothom i gratuïta, es realitzarà al Centre Cultural i Recreatiu de Pineda de Mar, en el marc de la XIII Mostra Nacional de Teatre Amateur.

Aprofitant la festa cloenda, s’ha organitzat una trobada amb programadors d’ateneus que realitzaran un col·loqui per posar en comú eines i estratègies per dinamitzar els diversos espais. Organitzada per laFederació d’Ateneus de Catalunya (FAC) i la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, comptarà amb la presència del Director General de Cultura Popular Lluís Puig, que donarà la benvinguda als assistents. Joan Morros de l’Associació Cultural el Galliner, entitat programadora del Kursaal de Manresa, traslladarà als participants la seva experiència i trajectòria i Salvador Casals, president de la FAC, exposarà novetats i avantatges als diferents programadors. El treball en xarxa entre les entitats programadores, la creació i treball per captar nous públics, i la dinamització dels espais escènics dels ateneus són els punts centrals de l’espai de diàleg.

El circuit, que va començar el dia 1 de febrer, ha dotat de contingut els ateneus de Catalunya amb els espectacles seleccionats a partir de criteris de qualitat artística. L’últim cap de setmana de l’Espai A hi ha programades dues actuacions del Cor Cantabile, que presenta l’espectacle LIFE, dissabte 2 i diumenge 3 de maig a Vilafranca del Penedès i a Torrelles de Llobregat respectivament. Diumenge, l’últim dia del circuit,l’Esbart Dansaire de Rubí portarà l’espectacle Som i Serem a La Cate de Figueres.

Creat el 2011, l’Espai A uneix esforços de diversos agents culturals del país, amb el suport de laDirecció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, coordinat per la Federació d’Ateneus de Catalunya i amb la col·laboració de Moviment Coral Català, Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, Federació Catalana de Societats Musicals i Agrupament d’Esbarts Dansaires.

Els ateneus que formen part del projecte han pogut escollir entre vint espectacles diferents: cinc propostes corals (Els Cor Cantabile, Cor Carlit Gospel i Cor Voxalba de Barcelona, l’Orfeó Badaloní i el Singfònics Grup Vocal de Terrassa), cinc espectacles de dansa (Esbart Dansaire de Rubí, Esbart Margall de Barcelona, Esbart Ciutat Comtal de Barcelona, Esbart dansaire de Mollet i el Grup Mediterrània de Sant Cugat), cinc grups de teatre (Tequatre de Figueres, Quatre per Quatre de Granollers, La K-Mama de Calafell, Punt i Seguit teatre de Terrassa i la Companyia T-Atrevits de Parets del Vallès) i tres concerts de música (Banda del Prat de Llobregat, Rondalla Puiggraciós de La Garriga i l’Agrupació Musical Senienca).

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More