dissabte, 16 de maig del 2015

Torna Incendis


Torna "Incendis"


A partir del 17 de juny i fins el 24 de juliol
al teatre de la Biblioteca de Catalunya!

Incendis, de Wajdi Mouawad, és una obra absolutament contemporània i és alhora una gran història tràgica que sembla que vingui del fons dels temps, per emocionar als qui la fan i als qui la veuen.

Amb Clara Segura, Julio Manrique, Carles Martínez, Màrcia Cisterò, 
Xavier Ricart, Xavier Ruano i Clàudia Font
Direcció:  Oriol Broggi


Oriol Broggi ens diu: Reconstruim Incendis


"Ja fa tres anys que vam estrenar Incendis,  la gran aventura teatral de Wajdi Mouawad, aquí al costat. El Teatre Romea va estar ple cada nit les dues temporades que hi vam poder ser, i cada nit es creava un immens i densíssim silenci al final de la funció, que portava a uns aplaudiments especials que no oblidarem mai. Incendis ja no era nostra, ni dels actors, ni del teatre... les paraules, la història, tot passava per damunt nostre i era vostre: dels espectadors, que acollien l’espectacle al seu cor. I estàvem tots feliços, emocionats. Uns anys més tard, tornem amb ganes de re-ubicar aquesta obra a la nostra estimada Biblioteca, amb ganes de tornar-la a explicar.
Ens hem retrobat amb Incendis.
Tenim ganes d'omplir de sorra la Biblioteca i tornar a explicar aquesta història, encara avui tan vigent.
Ens acompanyeu?"   Oriol Broggi

Trobareu més informació al web de LaPerla29 en aquest  ENLLAÇ

Wajdi Mouawad va néixer l'any 1968 a Beirut (Liban). La seva familia va emigrat cap a França quan ell tenia 8 anys, escapant de la Guerra Civil libanesa, que va tenir lloc entre 1975 i 1990. 

Cinc anys més tard, el 1983, es van establir al Quebec.

Es va diplomar el 1991 a l'Escola Nacional de Teatre del Canadà. 

Del 2000 al 2004, va dirigir el Teatre de Quat'Sous de Mont-real i el 2005 fundà les companyies de creació "Au carré de l'hypoténuse", a França, i "Abé carré cé carré" a Mont-real amb Emmanuel Schwartz.

Assolí reconeixement internacional després de l'èxit de la seva tetralogia Le sang des promesses (Forêts, Littoral, Incendies, Ciels).

El 2009, fou l'artista associat del Festival d'Avinyó occità, i rebé el Gran premi del teatre de l'Acadèmia francesa pel conjunt de la seva obra dramàtica. Del 2007 al 2012 fou director artístic del Teatre Francès al Centre National des Arts du Canada (Canada's National Arts Center) a Ottawa.[1]

El 2012 publica la novel·la Anima, traduïda al català.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More