dimarts, 15 de desembre del 2015

Boges, a la Sala Muntaner


BOGES
de José Pascual Abellán
es podrà veure a la Sala Muntaner
del 16 de desembre al 17 de gener de 2016 
Intèrprets:
Muntsa Rius i Roser Batalla/ Àurea Márquez (*)
Direcció: 
Joan Mª Segura

Què és Boges?
És una obra sobre la bogeria i el seny.
Sobre la dona, la salut mental...,
sobre el resultat a què ens condueixen 
els nostres actuals sistemes de vida: l'estrès, la soledat...

Una obra sobre la nostra necessitat d'intentar-nos personatges per poder sobreviure en la realitat.

Boges és traducció al català de l'obra "Locas" de l'autor "albaceteño" instal·lat a Barcelona José Pascual Abellàn; que ja porta més de 5 anys girant per a tot el territori espanyol i també s'ha portat a Argentina, Uruguany i a Itàlia, a on s'ha considerat com a temari d'estudi.

Joan Ma Segura, Àurea Màrquez, Muntsa Rius, Roser Batalla i  José Pascual Abellàn  (Foto TV)

José Pascual Abellàn, reflexiona sobre sobre els transtorns mentals, des de el seu ampli coneixement com a Diplomat en Pedagogia Terapèutica i mestre d'educació especial, i pretén mostrar-nos a dos personatges antagònics però que  ens presenten tot el ventall de les emocions humane i ens porta pel, a vegades inexplicable, trànsit entre el seny i la bogeria.

La bogeria és un do imprecís, però un do al cap i a la fi ... Al llarg dels segles, pensadors de la ment han estudiat l'origen i el tractament d'aquesta malaltia esquiva i històricament contradictòria. Però seran dues dones, boges, o no, i que es troben a la consulta d'un psiquiatre, o no, les que s'encarregaran de tirar per terra totes les teories hagudes i per haver, descobrint com és el veritable origen de la bogeria, o del seny ... per què, què significa estar boig ?, i estar entenimentat? ¿Potser és el mateix? 

Gregoria té quatre empreses i una vida envejable, un marit, un amant i un apartament a Lloret. Martiri està casada amb un home a qui veu, amb sort, un dia per setmana, dos fills als que veu a l'hora de dinar, una amiga que presumeix davant dels seus nassos de ser feliç i una tele on no deixa de veure "El diari de Patricia"

Moltes diferències i alguna cosa en comú: les dues estan en un costat i altre de la línia, la línia que separa el que és del que no és ... la bogeria del seny. I és tan fàcil estar en un costat o en l'altre ... Boges, o de com l'ésser humà té la imperiosa necessitat d'inventar-personatges per sobreviure a la realitat.


(*) Roser Batalla interpreta el paper de Gregoria, que a partir del 6 de gener passarà a ser representat per Àurea Màrquez

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More