dimecres, 16 de desembre del 2015

La importància de ser Frank al Teatre Akadèmia

"LA IMPORTÀNCIA DE SER FRANK"
d'Oscar Wilde

Es presenta al Teatre Akadèmia,
del 16 desembre al 17 de gener de 2016

Una intel·ligent, sorprenent i... 
mordaç comèdia


Esteu escoltant l'entrevista que varem tenir l'oportunitat de mantenir amb:
Victor Pi i Àngela Jové

Primera producció pròpia de la temporada 2015-16 del Teatre Akadèmia

Un dels textos de més èxit i reconeixement  d'Oscar Wilde.

Una obra ubicada a l'Anglaterra de l'època victoriana que encara provoca la joia 
als espectadors d'avui dia.

El grup d'intèrprets de l'obra  (Foto TV)
Una obra dirigida per Emilià Carilla i interpretada per:
Enka Alonso, Cristina Cervià, Sílvia Forns, Marc García Coté, 
Àngela Jové, Toni Mas, Victor Pi i Jordi Vaqué.

Entrevista de Victor Pí i Angela Jové amb l'Enric Sunyol  (Foto TV)
Una obra trepidant, de diàleg àgil i argument sorprenent que ens transporta a un intrigant i vital viatge de persecucions rere la confusa situació que ha creat la doble personalitat inventada per Jack. 

En La importància de ser Frank Oscar Wilde interpel·la amb ironia l'intel·ligència, els costums i la serietat de la comunitat de la seva èpoc, tot creant una mordaç comèdia sobre l'enfoc social de les relacions amoroses.

Les obres anteriors al 1895 havien empès a Oscar Wilde al cim del reconeixement, per la qual cosa no s' esperava un nou èxit del dramaturg. En aquell temps, la premsa era feroç en la recerca de nous personatges i arguments, i prestava gran atenció als detalls. Però l´autor, va sorprendre una vegada més amb La importància de ser Frank, una comèdia ubicada a l’Anglaterra de l'època victoriana.

Sinopsi:
La trama es desenvolupa al voltant del personatge protagonista Jack, que inventa un germà fictici “Frank” per poder anar a divertir-se a la ciutat quan vol fugir del la seva vida tranquil·la i respectable al camp, on exerceix com a tutor de la seva bella cosina Cecily. “Frank”, esdevé a la metròpoli, un jove dissolut i extravagant. No obstant això, l'objectiu del viatge a Londres que realitza només començar l'obra, és el de proposar matrimoni a la cosina del seu gran amic Algernoon. La noia es llença entusiasmada a la proposta, però la mare, la temible Lady Bracknell, té altres plans per a la seva filla Gwendoleen. Aquí comença un intrigant i vital viatge de persecucions rere la confusa situació que ha creat la doble personalitat inventada per Jack.

Segons Emilià Carilla, el director del muntatge, ens diu:
"Mai Oscar Wilde fou tan "Frank" com el dia que va dibuixar la perla més preuada del seu repertori de comèdies. Les seves paraules, la seva vida, traspassen, més d'un segle tan fresques com el dia a dia. Algú va dir que Mr Wilde era el primer Home Modern... és mes que això, és la Veritat que no mor.

En La importància de ser Frank brilla la joia d'un tipus de vida on els desitjos no només poden ser realitzats sinó que poden conviure tots plegats, sense prejudicis, sense límits , sense final!".

Espectacle en català, de dimecres a diumenge a les 20.30h.

Descomptes: 
25% descompte per a socis Club TR3SC, jubilats majors de 65 anys, Carnet Jove i Carnet de la Xarxa de Biblioteques de la Diba.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More