dijous, 3 de desembre del 2015

Entrevista a Eduard Farelo


ABSURDS I SINGULARS
TEATRE BORRÀS · A PARTIR DEL 4 DE DESEMBRE
www.absurdsisingulars.com
Esteu escoltant l'entrevista que varem tenir la opportunitat de mantenir amb l'Eduard Farelo

l'Enric Sunyol amb l'Eduard Farelo  (Foto TV)
Dirigida per Joan Peris, està interpretada per:
 Eduard Farelo,  Maria Lanau,  Lluïsa Mallol,  Marta Millà,  Pere Ponce  i  Toni Sevilla

Un text amb un humor cruel i mordaç d’Alan Ayckbourn, el rei de la comèdia britànica
 i l’ autor més representat després de Shakespeare.

El director i dramaturg valencià Joan Peris dirigeix Absurds i singulars, un text carregat de l’humor cruel i mordaç d’Alan Ayckbourn, el rei de la comèdia britànica i l’autor més representat després de Shakespeare. Tres parelles, tres cuines, tres classes socials, tres actes. Eduard Farelo, Maria Lanau, Lluïsa Mallol, Marta Millà, Pere Ponce i Toni Sevilla donen vida a una gran història que ha aconseguit fer riure al públic anglès durant més de quatre dècades.

Sir Alan Ayckbourn, el rei de la comèdia britànica

Alan Ayckbourn ha passat la seva vida al teatre i fins avui ha escrit 78 obres, traduïdes a més de 35 idiomes i representades a escenaris de tot el món, guanyant innombrables premis. Entre els seus grans èxits cal destacar Absurds i Singulars, Casa i Jardí, De què parlàvem?, A Chorus of Disapproval i The Norman conquestes. Enguany ha estat reconegut amb un Toni Especial per la seva trajectòria. Nomenat Sir pels seus serveis al teatre, el 2014 es va complir el 50è aniversari de la seva primera producció al West End londinenc, El Sr. Whatnot, i el seu 75è aniversari.

Tres nits de Nadal, tres cuines i tres matrimonis

Foto TV
L’obra transcorre durant tres nits de Nadal, en tres cuines, i ens apropa a la realitat de tres matrimonis: En Sidney Hopcroft, un comerciant a punt d’entrar en el negoci de la construcció i la seva submisa esposa Jane, una dona obsessionada amb la neteja, són una parella de classe mitjana baixa amb pretensions. En Geoffrey, arquitecte i marit infidel, i l’Eva Jackson, aficionada a tot tipus d’ansiolítics i antidepressius, són un matrimoni en crisi de classe mitjana alta. En Ronald Brewster-Wright, un banquer una mica despistat i la seva dona Marion, tota una dama aficionada a la ginebra, representen l’alta societat.

Un món on es descriu l’enfrontament de classes a partir de l’ascens de l’ambiciós Hopcroft i la caiguda dels seus dos amics amb un humor cruel i mordaç.

Un sòlid repartiment amb trajectòria a la pantalla i els escenaris

L'actor i doblador Eduard Farelo ha treballat en teatre, televisió i cinema al costat de grans directors, com Lluís Pasqual, Àlex Rigola, Joan Olle o Ventura Pons. Actualment presenta la segona temporada d’Oh Happy Day (TV3). Toni Sevilla va ser membre fundador del Teatre Lliure, i ha treballat a les ordres de Lluís Pasqual, Fabià Puigserver, Pere Planella, Carme Portaceli o Albert Boadella, entre d’altres. Pere Ponce ha desenvolupat la seva carrera a la gran i la petita pantalla i també als escenaris, on ha interpretat papers destacats de la mà de Ventura Pons, Josep María Flotats, Juan Mayorga, Juan Echanove, Yasmina Reza o Pau Miró. Ha protagonitzat pel·lícules com Amo tu cama rica, Alegre ma non troppo, Días de futbol, El gran Vázquez, Blancanieves o El Bosc. Actualment el podem veure a la sèrie de TV3, Merlí.

Maria Lanau ha intervingut en espectacles com Germanes, de Carol López o Pel davant i pel darrera, de M. Frayn. A la televisió destaquen els seus treballs a sèries com La riera (TV3) o Siete Vidas (Tele 5) i al cinema l’hem pogut veure a REC de Jaume Balagueró i Paco Plaza. Marta Millà ha estat dirigida en teatre per Adolfo Marsillach, Josep M. Flotats, Calixto Bieto, entre d’altres, i é́s ben coneguda pels seus personatges televisius a sèries com Ventdelplà o Plats bruts. Lluïsa Mallol, encarregada també en aquest muntatge de l’adaptació i traducció del text original, ha participat en sèries com Amar es para siempre, Cuéntame, Ventdelplà, Hospital Central o Secrets de família. Al teatre ha interpretat personatges de Shakespeare, Goldoni, Molière, Dario Fo, Noël Coward o Harold Pinter.

Entrades ja a la venda a www.absurdsisingulars.com.
0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More