dijous, 2 de juny del 2016

Entrevista a Kulunka Teatro

Entrevista a: 
Garbiñe Insausti,  Jose Dault  i  Edu Cárcamo, 
integrants de Kulunka Teatro, 


Els tres protagonistes de "ANDRÉ Y DORINE",
que torna al Teatre Polioma, només fins el 26 de juny.


La companyia basca Kulunka Teatro proposa un espectacle sense paraules 
que utilitza un llenguatge universal i parla de l’amor i el pas del temps.
Una deliciosa comèdia que ha emocionat a 25 països
Sinopsi:
En un petit saló, el frenètic clic d’una màquina d’escriure, s’embranca diàriament amb les notes d’un violoncel. Són André i Dorine, una parella d’ancians que, com tantes altres, ha caigut en la desídia, oblidant així el que un dia els va unir. 

De les parets penja el passat emmarcat, com a únic testimoni del que van compartir. Però un succés, la malaltia, serà l’encarregada de treure la pols de la seva relació, obligant-los a recordar qui van ser, per retrobar-se amb qui són. Recordar com han estimat, per seguir estimant. 

Espectacle recomanat per la Fundació Pasqual Maragall i 
l'Associació de Familiars d'Alzheimer de Barcelona.

Podeu veure un trailer promocional en aquest  ENLLAÇ


De l’1 al 26 de juny, torna André y Dorine, un espectacle que, sense paraules, transmet i emociona molt profundament els espectadors que el veuen. El passat mes de setembre la temporada del Teatre Poliorama va arrencar amb la història d’una parella d’ancians que es veu afectada per l’Alzhèimer.

A través d’unes expressives màscares i imatges tendres i poètiques, la companyia basca desgrana la relació entre dos personatges entranyables. Ell, escriptor; ella violoncel·lista, André i Dorine han caigut en la desídia provocada per la rutina, oblidant el que un dia els va unir. De les parets penja el passat emmarcat, com a únic testimoni del que van compartir. La malaltia serà l'encarregada de treure la pols de la seva relació, obligant-los a recordar qui van ser, per retrobar-se amb qui són. I recorden com han estimat, per seguir estimant.

La jove companyia basca Kulunka Teatre ja té a l’esquena quatre anys intensos de gira nacional i sobretot internacional. La proposta ha passat ja per 25 països de tres continents.

Amb el llenguatge de la màscara i sense pronunciar ni una sola paraula, Kulunka Teatro ha sorprès a mig món amb una història d’amor i d’oblit, recollint un gran èxit de crítica i públic allà on passava, i confirmant així que el llenguatge de l’emoció és universal. En escena, tres actors recreen més de quinze personatges. André y Dorine no té fronteres. Països com els Estats Units, Anglaterra, Xina, Rússia, Turquia Nepal, Colòmbia, Equador, Argentina, Xile, Cuba, República Dominicana, Panamà, Finlàndia, Noruega, França, Malàisia... ja han gaudit d’aquest espectacle que en la seva primera temporada al Teatre Fernán Gómez de Madrid va exhaurir totes les localitats i va rebre crítiques excel·lents.


L’humor i l’emoció s’entrellacen en aquest muntatge, traspassant les fronteres dels gèneres. Per a aconseguir-ho, la companyia es recolza fonamentalment en el teatre de gest en què la màscara actua com a pont de poesia visual. Les seves màscares de fisonomia exagerada, tan expressives i plenes de vida, obren les portes de l’imaginari i transporten l’espectador cap a un univers on tot és possible.

L’espectacle està recomanat per l'AFAB (Associació de Familiars de malalts d’Alzhèimer de Barcelona) i la Fundació Pasqual Maragall.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More