dimarts, 7 de juny del 2016

La nit, al Teatre Akadèmia


El Teatre Akadèmia s'estrena LA NIT 
dirigida per Moreno Bernardi
i interpretada per Guillem Gefaell i David Menéndez

LA NIT és un espectacle a partir de l'obra de Bernard Marie Koltés "La nit just abans dels boscos", i es podrà veure al Teatre Akadèmia durant dues úniques setmanes, del 8 al 19 de juny.

El text de Bernard-Marie Koltès "La nit just abans dels boscos", una de les obres més representades de l’autor, és un pamflet polític, un poema urbà de la violència a la recerca de l'amor, que justament aquest 2016 celebra els seus quaranta anys sense perdre un bri d'actualitat.

Moreno Bernardi ha construït una composició pels dos actors inspirant-se en ells i les seves habilitats interpretatives, tot i explorant la poesia que hi ha darrere de cada paraula del text de Koltés. La peça exposa, en aquesta nit sota la pluja, la trobada d'aquests dos personatges amarats que es persegueixen i s'abracen en una dansa íntima i personal. 

És un quadre viu, físic i sonor, real, on els sentits del públic decideixen allò que volen endur-se.

A LA NIT el director i coreògraf italià Moreno Bernardi, ha conduït als dos actors a un estudi continu durant tres anys sobre el sentit de les paraules la veu i el cos.

LA NIT és una recerca i alhora una trobada entre dos actors amb la seva tècnica i un director amb la seva metodologia. És un acostament a una teatralitat personal, un viatge, que com en el text de Koltés, va cap dins de cada un, però que es submergeix en el contacte amb l'altre.

El Teatre Akadèmia aposta per LA NIT perquè encaixa perfectament amb la filosofia d’endinsar-se en el procés de creació, de l’encontre intens entre director i intèrprets i el treball continuat de l’actor. Projectes implicats en una recerca d’exploració i risc, que aporten als espectadors d’avui noves mirades sobre els textos universals. 

Sinopsi:

Dos desconeguts recorren els carrers d’una ciutat sota la pluja; es busquen i només a vegades aconsegueixen trobar-se. Es calmen i senten la necessitat d’obrir-se, però també duen a sobre, la sang salvatge que els empeny a atacar-se i defensar-se amb les dents, com un nen abandonat a la intempèrie del carrer i la ciutat.

Dos homes que són un, una veu i dos cossos, un discurs que es desdobla en dos verbs, a la recerca d’ alguna cosa que no aconsegueixen explicar ni gaire bé entendre ells mateixos. Perduts pels carrers i cantonades il·luminades per aquesta llum que ens fa assemblar-nos tant els uns als altres. Els dos canten, es retorcen, aposten per la idea d’un sindicat internacional per a la defensa i, així, emprenen un monòleg delirant sense pausa, que parla dels ulls de les noies que els fan tornar bojos, sota els ponts, de les històries que han vist en les mans de les putes plenes de terra del cementiri, en nits on la por i la calor porta als homes a atacar-se; històries i crits sobre la sensació de no pertànyer al món que els rodeja i que els fa sentir inevitablement estrangers. Per això busquen una espatlla on recolzar-se, en aquesta nit just abans de traspassar els límits de la seva follia. 

Horaris:  De dimecres a dissabte: 20:30 h. 

Descomptes: 25% descompte per a socis Club TR3SC, jubilats majors de 65 anys, Carnet Jove, Carnet de la Xarxa de Biblioteques de la Diba i suscriptors de La Vanguardia.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More