dilluns, 20 de juny del 2016

Esplendor, al Teatre Romea


Esplendor
de: Abi Morgan
al Teatre Romea, dins de la programació del Grec 2016
del 29 de juny al 17 de juliol de 2016
Direcció:  Carme Portaceli

Intèrprets: Míriam Iscla,  Lluïsa Castell,  Gabriela Flores  i  Laura Aubert

Sinopsi:

A una sala opulenta del Palau Presidencial d’un tirà europeu quatre dones mantenen una fràgil capa de cordialitat civilitzada mentre fora, amb un clima terrible, una guerra es va apropant cada cop més. 

Una fotògrafa corresponsal de guerra espera la tornada del tirà, del president. Ella ha vingut per fer-li una foto. La dona del president, la seva millor amiga i una intèrpret l’esperen amb ella. 

Sabates de Prada, gots de vodka... fan passar el temps d’espera. Ell fa tard, molt tard... Les quatre dones tenen secrets i sospites. Les quatre estan en perill. És el dia que la revolució ha sortit als carrers. 

Amb aquesta obra tensa i fascinant, Abi Morgan posa en relleu la fragilitat del poder permetent-nos donar un cop d’ull dins dels caps d’aquestes dones mentre el món va donant voltes al ritme dels trets del carrer. 

Captives, cap d’elles pot escapar perquè, entre altres coses, minut a minut la ciutat és assetjada i ja no es pot sortir d’ella per enlloc. 

Micheleine tracta de tapar la desintegració del poder fugint cap a records romàntics inexistents fa molt de temps. La Genevieve sempre mostra una amabilitat massa exagerada per tal de protegir els seus fills. Kathryn, com a fotògrafa de la realitat de la guerra, està condemnada a una soledat total. I, finalment, Gilma, suplantadora d’intèrpret, que roba tot el que pot i s’ho posa tot dins de les seves grans butxaques, representa la naturalesa depredadora del supervivent.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More